Foto: FIBA

"TTT Rīga" trešdien Venēcijā izcīnīja uzvaru Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlē.

"TTT Rīga" ar 62:54 (17:15, 20:15, 14:16, 11:8) pieveica Itālijas čempioni Venēcijas "Umana Reyer".

Pēc pieciem Šantelas Hendijas gūtajiem punktiem un Ievas Pulveres tālmetiena viešņas spēli sāka ar 8:0 izrāvienu, visu pirmo ceturtdaļu atrodoties vadībā, kaut gan nepilnas divas minūtes pirms ceturtdaļas beigās mājiniecēm izdevās rezultāta starpību sadeldēt līdz 13:14.

Otrās ceturtdaļas sākumā "Umana Reyer" pēc Frančeskas Panas trīspunktu gājiena izvirzījās vadībā ar 18:17, taču tūlīt vadību atguva "TTT Rīga", lielāko pārsvaru pēc Džesminas Tomasas divpunktu metiena sasniedzot 16 sekundes pirms pārtraukuma - 37:28.

24.minūtē pēc Daugailes Šarauskaites divpunktu metiena pirmoreiz tika panākta desmit punktu starpība (43:33), vēlreiz to pašu panākot Nikoletai Gildejai (45:35).

Tomēr arī šoreiz mājinieces atspēlējās līdz 46:47 divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām, tomēr panākt rīdzinieces nespēja. Izšķirošo ceturtdaļu mājinieces sāka ar četriem punktiem pēc kārtas, atkal pietuvojoties līdz viena punkta deficītam (50:51).

Spēles iznākumu izšķīra vēl viens viešņu izrāviens ar 8:0, kuru ar diviem precīziem soda metieniem 125 sekundes pirms mača beigām pabeidza Gunta Baško - 62:52.

"TTT Rīga" rindās rezultatīvākā ar 18 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām, pa sešām rezultatīvām piespēlēm un pārtvertām bumbām bija Tomasa, sakrājot mačā lielāko efektivitātes koeficientu 29.

11 punkti un piecas atlēkušās bumbas tika Pulverei, astoņi punkti un piecas atlēkušās bumbas tika Hendijai, septiņi punkti un piecas atlēkušās bumbas - Baško, septiņi punkti - Gildejai, bet Šarauskaite izcēlās ar sešiem punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Mājiniecēm 12 punkti un sešas atlēkušās bumbas tika Keilai Torntonai, desmit punkti - Panai, bet Astū Ndūra septiņiem punktiem pievienoja 11 atlēkušās bumbas.

"TTT Rīga" ar piecām uzvarām 11 spēlēs ir ceturtajā vietā A grupā, bet venēcietes ar trim panākumiem desmit cīņās ir septītās.

Pirmajā Rīgas un Venēcijas komandu savstarpējā spēlē oktobrī mājās ar 71:57 pārākas bija "TTT Rīga" basketbolistes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!