Foto: LETA

"TTT Rīga" basketbolistes svētdien guva panākumu arī otrajā "Pullman" Latvijas sieviešu basketbola čempionāta finālsērijas mačā un izcīnīja čempioņu kausu.

"TTT Rīga" mājās ar 89:63 (22:16, 15:14, 23:16, 29:17) uzvarēja "Rīgas Stradiņa universitātes" (RSU) basketbolistes, sērijā līdz diviem panākumiem uzvarot ar 2-0.

Ar 29 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām čempioņu rindās izcēlās Dekeija Koena, pa 15 punktiem guva Vanesa Jasa, kurai arī piecas atlēkušās bumbas, un Gunta Baško, kura sakrāja arī 16 atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Pa 11 punktiem guva Emīlija Košla un Kate Vilka, kuras kontā arī sešas atlēkušās bumbas.

Studentēm Enija Paula Vīksne sakrāja 14 punktus un sešas rezultatīvas piespēles, 13 punktus un deviņas atlēkušās bumbas sakrāja Evelīna Otto, bet 11 punktus un septiņas atlēkušās bumbas - Anita Miķelsone.

Sezonas pamatturnīrā Baltijas Sieviešu basketbola līgā komandas savstarpējos mačos izcīnīja pa vienai uzvarai. Komandas vēlreiz satikās pusfinālā, kur atkal uzvarēja "TTT Rīga" (73:48), kas dienu vēlāk izcīnīja Baltijas līgas čempionu titulu.

Bronzas sērijā tiekas "Liepāja"/LSSS un "Rīga Juniores"/LU, kas pusfināla sērijās ar 0-2 zaudēja attiecīgi "TTT Rīga" un RSU basketbolistēm.

Pirmo spēli ar 66:59 savā laukumā uzvarēja liepājnieces.

Baltijas līgā šosezon uzvarēja "TTT Rīga", bet Latvijas pēc spēka otrajā līgā uzvaras laurus plūca RSU otrā komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!