Latvijas čempiones "TTT Rīga" svētdien piedzīvoja pirmo neveiksmi Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas (EEWBL) sezonā, ar rezultātu 68:70 (17:20, 26:11, 17:25, 8:14) piekāpjoties Slovākijas spēcīgākajai vienībai Košices "Good Angels".

Pēc trim ceturtdaļām rīdzinieces bija priekšā ar 60:56, bet pēdējais spēles periods aizritēja ļoti mazrezultatīvā cīņā. Pirmie punkti tika gūti vien ceturtajā minūtē, bet sestajā minūtē pretinieces panāca izlīdzinājumu 62:62, turpinājumā arī pārņemot vadību. Ievas Krastiņas tālmetiens vēl samazināja deficītu līdz 66:67, bet izšķirošajos brīžos "TTT Rīga" nespēja realizēt savus metienus.

Ceturtajā ceturtdaļā rīdzinieces trāpīja vien divus metienus no spēles.

Rīdziniecēm ar 16 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām atzīmējās Gunta Baško-Melnbārde, bet Krastiņa sameta 14 punktus.

Pirms šī mača abas komandas turnīrā bija cīnījušās bez zaudējumiem, bet tagad "Good Angels" garantēja pirmo vietu A apakšgrupā. Savukārt "TTT Rīga" ar četriem panākumiem piecos mačos palika otrajā pozīcijā.

Vēl vienā spēlē svētdien Latvijas vicečempiones "Vega 1"/"Liepāja" ar rezultātu 99:46 (27:8, 23:12, 16:15, 33:11) sagrāva Turcijas komandu "Stambulas Universitāte", kas šīs nedēļas nogales sabraukumā piedalījās ar jaunatnes sastāvu.

Uzvarētājām 20 punktus iemeta Sabīne Lipe, ar 15 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām atzīmējās Laura Audere, bet attiecīgi 14 un 13 punktus iemeta lietuviete Kriste Druskīte un Kristīna Petermane.

"Stambulas Universitātes" sastāvā ir arī latviete Aija Putniņa, tomēr galvenais sastāvs šonedēļ palika dzimtenē, lai svētdien aizvadītu nacionālā čempionāta spēli.

B apakšgrupā pa četriem panākumiem piecos mačos guva Maskavas "Dinamo" un Gdiņas "

Basket Gdynia" komanda no Polijas. "Stambulas Universitāte" guva divas uzvaras, bet "Vega 1"/"Liepāja" ar vienu panākumu palika noslēdzošajā, sestajā, pozīcijā.

Austrumeiropas līgas otrais sabraukums risinājās Polijas pilsētās Ļubinā un Gdiņā. Pirmajā spēļu dienā rīdzinieces sestdien Ļubinā ar 73:52 pārliecinoši uzveica Lietuvas vienību Viļņas "Kibirkštis", bet "Vega 1"/"Liepāja" Gdiņā ar 61:87 pārliecinoši piekāpās Krievijas komandai Maskavas "Dinamo".

Pašlaik rīdziniecēm ir ļoti smags spēļu periods, jo vien ceturtdien viņa savās mājās Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa mačā ar rezultātu 60:83 piekāpās Kristīnes Vītolas pārstāvētajai Turcijas komandai Stambulas "Galatasaray", bet nākamajā trešdienā paredzēts FIBA Eirokausa mačs izbraukumā pret Novosobirskas "Dinamo".

Austrumeiropas līgā šosezon sacenšas 12 komandas no deviņām valstīm, kas sadalītas divās apakšgrupās, pa sešām katrā, vienībām pirmajos divos posmos izspēlējot vienu apli. Pēc tam vienas apakšgrupas trīs spēcīgākās komandas tiks apvienotas ar trim vājākajām otrās grupas vienībām, tādējādi katram klubam trešajā sabraukumā aizvadot vēl pa trim cīņām. Pēcāk labākās vienības kvalificēsies izslēgšanas turnīram, kas notiks Košicē.

Austrumeiropas līgas pirmā posma pirmais sabraukums septembrī risinājās Rīgā, kad "TTT Rīga" izcīnīja trīs uzvaras, bet "Vega 1"/"Liepāja" piedzīvoja trīs neveiksmes. Otrais posms janvāra sākumā notiks Liepājā un Viļņā, bet superfināls marta un aprīļa mijā gaidāms Košicē.

Čempionāta mērķis ir piedāvāt klubiem augsta līmeņa spēles un pievilcīgu sacensību formātu. Šī ir pirmā starptautiskā līga, kura rīko regulāro sezonu trīs sabraukumos, vienlaikus samazinot ceļošanas un uzturēšanās izdevumus.

Kā zināms, pirmajā Austrumeiropas līgas sezonā triumfēja Latvijas titulētākais klubs "TTT-Rīga", kas finālā uzveica "Gdynia" komandu, bet trešā bija latvietes Anitas Teilānes pārstāvētā Kazahstānas čempionvienība Astanas "Tigers".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!