Skandalozais pašmāju dziesminieks Kaspars Dimiters (attēlā) apliecinājis, ka viņa pagājušajā nedēļā izplatītais paziņojums par atteikšanos no Latvijas pilsonības nav vis kārtējais provokatīvais izlēciens, bet gan nopietnas lēmums.

Mango jau rakstīja, ka Dimiters savā blogā bija ievietojis garu ierakstu, kurā viņš bija argumentējis vēlmi atteikties no feik pilsonības - pēdējais piliens viņa cīņā par izdzīvošanu šajā valstī bija paša restaurētā golfiņa arests.

Šis dziesminieka un publicista paziņojums sabiedrībā, kā jau ierasts, radīja pretrunīgu reakciju - daļa lasītāju pauda savu atbalstu un bija gatavi pievienoties Dimiteram, lai kļūtu par nepilsoņiem, bet citi šādai rīcībai izteica publisku nosodījumu.

Starp Dimitera vēlmes asākajiem kritizētājiem bija žurnālists Ivars Āboliņš, kurš portālā Diena.lv šo paziņojumu nodēvēja par nožēlojamu un norādīja, ka tādi indivīdi kā Dimiters indē sabiedrisko domu, radot iespaidu, ka viss ir slikti, un aizdedzina malduguņu lāpas.

Neraugoties uz kritiskajiem vārdiem, Dimiters tomēr nolēmis realizēt savu apņemšanos un kļūt par nepilsoni, ko apliecina pirmdien, 15. augustā, Latvijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei nosūtītais "nevardarbīgas protesta formas iesniegums".

Tajā dziesminieks norāda, ka divi no Latvijas Republikas Satversmē noteiktajiem pantiem - "Latvija ir neatkarīga demokrātiska republika" un ka "Latvijas valsts suverēnā vara pieder Latvijas tautai" - šajā režīmā nedarbojas, un tas arī ir iemesls lūgt nepilsoņa statusa piešķiršanu.

"Kamēr zaudētā Latvijas neatkarība nav atjaunota, pilsonības statuss ir degradēts. Lūdzu man piešķirt nepilsoņa statusu, kāds piešķirts vairāk kā 320 000 Latvijas iedzīvotāju.

Esmu dziesminieks - runāju, domāju, rakstu, dziedu latviski, tāpēc par nevienas citas valsts pilsoni kļūt nevēlos. Nevēlos arī pievienoties 300 000 Latvijas pilsoņiem, kuri šo zemi jau ir pametuši. Šī režīma apstākļos izvēlos būt šīs neīstās valsts īsts nepilsonis," teikts Dimitera lūgumā Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!