Foto: F64

Latvijas čempiones "TTT Rīga" piektdien Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta otrā posma spēcīgāko komandu grupas mačā viesos ar rezultātu 76:57 (23:9, 12:20, 22:11, 19:17) droši uzvarēja "Vega 1"/"Liepāja" spēlētājas.

Jau pēc pirmās ceturtdaļas rīdziniecēm bija 14 punktu pārsvars, tomēr otrā perioda otrajā pusē mājinieces veica izrāvienu, pietuvojoties līdz sešiem punktiem. Sešu punktu pārsvars "TTT Rīga" bija arī trešās ceturtdaļas vidū, tomēr turpinājumā čempiones noveda dueli līdz drošai uzvarai.

Uzvarētājām 17 punktus iemeta Aiša Sazerlenda, ar 14 punktiem un astoņām bumbām zem groziem izcēlās Gunta Baško-Melnbārde, bet 13 punktus pievienoja Rūta Veidere.

Tikmēr liepājniecēm ar 20 punktiem palīdzēja Ieva Vītola, kamēr Ilzes Jākobsones kontā bija 12 punkti.

Otrā posma kopvērtējumā tagad "TTT Rīga" kontā ir četras uzvaras četros mačos, Somijas čempionvienības Lāpenrantas "Catz" spēlētājas tikušas pie četriem panākumiem sešās cīņās, vienu uzvaru četros mačos guvušas "Vega 1"/"Liepāja" spēlētājas, bet visos četros mačos zaudējušas RSU basketbolistes.

Šīs vienības aizvadīs četru apļu turnīru.

Tikmēr vājāko komandu grupā, kur saglabāti pirmā posma rezultāti, vadībā ar desmit uzvarām 13 spēlēs ir "Media"/"Rapla", kam ar astoņām uzvarām 12 cīņās seko "Tallinas Universitāte", bet pie astoņiem panākumiem 13 dueļos tikušas "TTT Rīga - Juniores" basketbolistes.

Vēl no Latvijas komandām "Latvijas Universitāte" (LU) ar trim uzvarām 13 spēlēs ir piektajā pozīcijā starp septiņām komandām, bet Latvijas U-16 izlase zaudējusi visos 12 mačos.

Pēc otrā posma trešās un ceturtās vietas ieguvējas par vietu finālturnīrā divu spēļu summā cīnīsies ar divām labākajām otrā ešelona vienībām. Savukārt spēcīgākās četras komandas 8. un 9.aprīlī spēkosies finālturnīrā, kas tiks aizvadīts "Elektrum" Olimpiskajā sporta centrā Rīgā.

Apvienotais Latvijas un Igaunijas čempionāts risinās jau piekto reizi. Pērn tajā uzvarēja "TTT Rīga" basketbolistes, finālā pārspējot "Catz" komandu un triumfējot turnīrā trešo gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!