Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" otrdien izbraukumā ar rezultātu 45:78 piedzīvoja sagrāvi Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas ceturtdaļfinālā pret Krievijas grandu Jekaterinburgas UGMK.

Kā iepriekš pesimistiski portālam “Delfi” prognozēja kluba vadība, savainotā amerikāņu spēka uzbrucēja Aivija Slotere TTT nevarēja palīdzēt. Turklāt rīdzinieču pieteikumā nebija arī Latvijas izlases basketboliste Dita Rozenberga, kas atstāja viešņas deviņu spēlētāju sastāvā.

Ja spēles sākumā pa grozam guva gan amerikāniete Britnija Grainere, gan viņas dubliere centra pozīcijā Marija Vadejeva, tad Guntas Baško gūts grozs un rezultatīva piespēle ļāva TTT rezultātu izlīdzināt. Tas gan bija pēdējais brīdis visas spēles laikā, kad Rīgas vienība izrādīja jebkādas pretenzijas spēles kopējā kontekstā.

Mājinieces guva deviņus bezatbildes punktus, bet aizsardzībā sagādāja pamatīgas problēmas rīdziniecēm tikt kaut vai pie laba metiena. Pēc pirmajām desmit minūtēm rezultāts jau nepatīkams 6:18.

UGMK dominance turpinājās arī nākamajā spēles nogrieznī, un vien četras minūtes pirms puslaika pārtraukuma Kristīne Vītola guva komandas astoto punktu – 8:30. Brīžiem Latvijas komanda rādīja arī atzīstamu spēli, tomēr nespēja trāpīt brīvus metienus. Dodoties pārtraukumā, uz tablo bija redzams visai loģisks -26 punktu deficīts – 13:39.

Pirmajā puslaikā TTT realizēja tikai vienu no 13 izpildītajiem tālmetieniem. To trāpīja Ieva Kūlīte, kura Eirolīgas sezonas laikā bija piedalījusies sešās spēlēs un izcēlusies kopā ar sešiem punktiem.

UGMK spēlētāja Jevgeņija Beļakova puslaika intervijā gan sacīja, ka TTT basketbolistes pirmo puslaiku aizvadīja nervozi, jo šajā turnīra fāzē spēlē pirmo reizi, bet otrajā puslaikā spēle noteikti būšot līdzīgāka.

Šāds pareģojums arī piepildījās, Rīgas komandai trešajā ceturtdaļā nospēlējot neizšķirti. Joprojām gatava izpildīt metienus bija Kūlīte, kura spēles gaitā trāpīja trīs no četriem “trejačiem” un izpelnījās komandas rezultatīvākās spēlētājas godu ar 15 punktiem. Starp viešņām jāatzīmē arī Kristīne Vītola, kura guva 10 punktus.

Savukārt pretinieces arī otrajā puslaikā TTT grozā sameta 39 punktus, uzvarot spēli ar 78:45. Viņu rindās izcēlās Vadejeva, kurai 23 punkti un 10 atlēkušās bumbas, bet Kortnija Vanderslūta izdalīja 10 rezultatīvas piespēles.

Cīņa par vietu finālčetriniekā ilgst līdz divām uzvarām un komandas nākamo reizi tiksies piektdien 8. martā, kad pulksten 19 “Elektrum” Olimpiskajā centrā Rīgas komanda iejutīsies mājinieču lomā.

Portāls "Delfi" piedāvāja spēles teksta tiešraidi, kurā varat lasīt detalizētāku tās aprakstu:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!