Foto: FIBA

Starptautiskās Basketbola federācijas Eiropas nodaļa (FIBA Europe) trešdien paziņoja, ka "TTT Rīga" Eirolīgas sacensības 2021./2022. gada sezonā sāks no pamatturnīra.

Nākamās sezonas Eirolīgas sacensībām pieteicās 20 klubi, no kuriem 14 saņēma vietu pamatturnīrā, tai skaitā "TTT Rīga".

Divas atlikušās komandas tiks noskaidrotas divos viena apļa kvalifikācijas turnīros, katrā pa trim klubiem. Abu turnīru uzvarētāji kvalificēsies pamatturnīram.

Pamaturnīrā vietu jau garantējusi arī Gundara Vētras vadītā Polijas čempionvienība Gdiņas "Arka", Itālijas čempiones Lauras Melderes pārstāvētā Venēcijas "Umana Reyer" un Šteinbergas pārstāvētā Stambulas "Galatasaray".

Savukārt Kitijas Laksas pārstāvētajam otram Itālijas grandam "Skio "Familia" būs jācīnās kvalifikācijas turnīrā rietumu grupā, kurā piedalīsies arī "Valencia" un Buržas "Tango" no Francijas.

Otro un trešo vietu ieguvējas tiks ieskaitītas FIBA Eirokausa pamatturnīrā.

Kvalifikācijas turnīri notiks laikā no 20. septembra līdz 24. septembrim.

Tikmēr Eirokausam nākamajā sezonā pieteikušies 57 klubi, kam pievienosies četri klubi no Eirolīgas kvalifikācijas. Latvija pamatturnīrā būs pārstāvēta ar Kristīni Vītoli un Grieķijas komandu Pirejas "Olympiakos"

Pamatturnīrs tiks spēlēts ar 48 komandām 12 grupās pa četrām komandām katrā. Pamatturnīrā dalību nodrošinājuši 35 klubi, bet 26 komandas sacentīsies kvalifikācijā par vēl 13 vietām.

Eirokausa pamatturnīra sacensības norisināsies divās reģionālās konferencēs.

Eirolīgas un Eirokausa sacensību izloze 19. augustā notiks Vācijas pilsētā Freizingā.

"TTT Rīga" aizvadītajā sezonā Eirolīgā pamatturnīrā zaudēja visās sešās spēlēs un neiekļuva izslēgšanas mačos. Pieticīgais rezultāts lielā mērā saistāms ar spēļu prakses trūkumu, jo komanda no novembra sākuma ārkārtējās situācijas dēļ nevarēja aizvadīt mačus. Lai iegūtu spēļu praksi, "TTT Rīga" decembra vidū nolēma spēlēt Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL), kurā izdevās izcīnīt bronzu.

"TTT Rīga" arī astoto reizi pēc kārtas un kopumā 20. reizi kluba vēsturē izcīnīja uzvaru Latvijas Sieviešu basketbola līgā (LSBL).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!