Latvijas spēcīgākais sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirokausa izslēgšanas turnīru aizvadīs pret Ungārijas komandu Ceglēdas EEK, noskaidrojies pēc apakšgrupu sacensību beigām.

Jau ziņots, ka "TTT Rīga" savā C apakšgrupas noslēdzošajā mačā ceturtdien izbraukumā ar 94:35 (34:9, 20:12, 18:5, 22:9) pamatīgi sagrāva Elīnas Babkinas pārstāvēto Turcijas komandu Samsunas "Canik".

Tas komandai ar četriem panākumiem sešās spēlēs ļāva ierindoties C apakšgrupas otrajā vietā un FIBA Eirokausa rangā starp 16 izslēgšanas turnīrā iekļuvušām komandām ieņemt astoto vietu. Devītā šajā rangā bija Ceglēdas EEK, kas nozīmēja abu vienību savstarpēju tikšanos pirmajā izslēgšanas turnīra kārtā.

Abu komandu pirmais duelis notiks 19. janvārī Ungārijā, bet atbildes cīņa būs 26. janvārī Rīgā. Uzvarētājas tiks noskaidrotas divu spēļu summā, bet labākā vienība astotdaļfinālā sacentīsies pret Francijas komandu "Carolo Basket" vai Košices "Good Angels" no Slovākijas.

Ceglēdas EEK komanda ar četrām uzvarām sešos mačos ieņēma otro vietu A apakšgrupas kopvērtējumā, bet FIBA Eirokausa sezonu tā sāka vien no kvalifikācijas.

Rīdzinieces Eirokausa pirmajā mačā ar 66:77 izbraukumā piekāpās spēcīgajai Turcijas komandai Stambulas "Galatasaray", ko pārstāv latviete Kristīne Vītola, bet pēc tam ar 78:59 tika pieveikta Krievijas vienība Novosibirskas "Dinamo". Savukārt pirmā apļa noslēgumā savu skatītāju priekšā ar 98:62 tika sagrauta "Canik" vienība. Grupu turnīra otro apli rīdzinieces uzsāka, savu skatītāju priekšā ar 60:83 piekāpjoties "Galatasaray", bet pirms nedēļas ar 65:56 tika uzveikta "Dinamo".

No 1960. līdz 1982. gadam 18 reizes Eiropas čempionvienību kausu izcīnījušās un 1987. gadā Liliānas Ronketi Eiropas kausu ieguvušās TTT komandas mantinieces kopš neatkarības atgūšanas Eiropas klubu turnīros līdz 2011. gadam bija startējušas sešas reizes – pa reizei zemākā līmeņa Ronketi kausā (2002. gadā) un Eiropas kausa izcīņā (2007. gadā), kā arī četras reizes FIBA Eirolīgā (2008.–2011. gadā). Pēc ilgāka pārtraukuma "TTT Rīga" pērn atgriezās Eirokausā, kad vispirms pārvarēja kvalifikāciju, turpinājumā izkļuva arī no apakšgrupas un apstājās 1/16 finālā, kad piekāpās Itālijas komandai Venēcijas "Umana Reyer".

Šajā sezonā "TTT Rīga" komanda piesaistījusi pieredzējušo Guntu Baško-Melnbārdi, sastāvā saglabājusi amerikānieti Sidniju Kārteri un noslēgusi līgumu arī ar vēl vienu amerikānieti Aišu Sazerlendu.

Pēc divu apļu turnīra 1/16 finālā iekļuva katras grupas divas spēcīgākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!