Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Par pirmo Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālisti pirmdien kļuva pagājušās sezonas čempionvienība "TTT Rīga", kas izcīnīja pārliecinošu uzvaru arī otrajā pusfināla spēlē, bet "RTU-Merks" svinēja uzvaru pār LU šā pusfināla pāra pirmajā spēlē.

Aizvadītajā mačā "TTT Rīga" ar 99:44 (24:17, 24:8, 26:11, 25:8) pārspēja "TTT-Rīga Juniores" vienību.

Šajā cīņā uzvarētājām 22 punktus guva Dita Krūmberga, kura izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas un izpildīja piecas rezultatīvas piespēles, bet ar 16 punktiem izcēlās Zane Jākobsone.

Savukārt "TTT-Rīga Juniores" vienībā pa deviņiem punktiem guva Liene Neimane un Guna Lagzdiņa.

Līdz ar to sērijā līdz divām uzvarām "TTT Rīga" izcīnīja uzvaru ar 2-0. Kā ziņots, abu komandu pirmajā mačā čempiones sagrāva pretinieces ar 102:41.

Otrajā pusfināla pārī "RTU-Merks" komanda ar rezultātu 67:53 (14:9, 18:14, 16:17, 19:13) pirmdien pārspēja "Latvijas Universitātes" (LU) vienību, gūstot pirmo panākumu sērijā līdz divām uzvarām.

Vēl nepilnas piecas minūtes pirms pamatlaika beigām "RTU-Merks" atradās vadībā tikai ar 52:48, tomēr turpinājumā LU veica izrāvienu 10:0, garantējot panākumu.

"RTU-Merks" komandā uzvaru kaldināja Dainas Lazdenieces 19 punkti un 13 atlēkušās bumbas, bet LU vienības līdere Ieva Krastiņa šoreiz guva 24 punktus un izcīnīja desmit bumbas zem groziem.

Otrā pusfināla spēle notiks ceturtdien, bet trešā nepieciešamības gadījumā tiks aizvadīta svētdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!