Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" jaunajai sezonai un kluba dalībai Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas turnīrā no Rīgas pašvaldības kapitālsabiedrības "Rīgas satiksme" saņems 450 000 eiro, vēsta Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

"TTT Rīga" ir Rīgas domes un "Rīgas satiksmes" kopīgi dibinātā basketbola klubs. Kapitālsabiedrības peļņa aizvadītajos gados ļauj finansiāli atbalstīt komandu.

"Īstenojot atbildīgu finanšu pārvaldību, kā arī nodrošinot caurspīdīgu uzņēmuma darbību, "Rīgas satiksme" 2019. un 2020. gadu ir noslēgusi ar peļņu, nodrošinot stabilu finanšu situāciju. Tas ļauj daļu peļņas novirzīt uzņēmuma līdzdibinātā basketbola kluba "TTT Rīga" jaunajai sezonai un dalībai Eirolīgā," teikts Rīgas domes paziņojumā.

Finansējums paredzēts dalībai Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) sieviešu Eirolīgas turnīrā, kā arī jauniešu talanta turpmākai attīstībai, nodrošinot profesionālu spēlētāju Latvijas sieviešu basketbola izlasei izaugsmi. Eirolīgā spēlē labākās 16 Eiropas komandas un tas ir augstākais līmenis sieviešu basketbolā ar pasaules zvaigžņu līdzdalību.

Aizvadītajā sezonā TTT basketbolistes 25. aprīlī Liepājas Olimpiskajā divdesmito reizi uzvarēja Latvijas čempionātā. Komanda ieguva bronzas medaļu Eiropas Sieviešu basketbola līgā (EWBL), kā arī bez uzvarām cīnījās FIBA Eirolīgas "burbuļos" Spānijā un Itālijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!