Latvijas sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" valde cer, ka jūlija sākumā tās jaunais ģenerālmenedžeris varētu uzsākt komandas sastāva komplektāciju, sarunā ar portālu "Delfi" atzina jaunā valdes priekšsēdētāja Gunta Baško.

Jau ziņots, ka "TTT Rīga" valde pēc izmaiņām tās sastāvā par jauno valdes priekšsēdētāju iecēlusi bijušo Latvijas sieviešu izlases un TTT komandas basketbolisti Guntu Baško, bet pārtraukusi darba attiecības ar kluba ilggadējo ģenerālmenedžeri Egilu Lūsi. Baško kopš pagājušā gada pilda arī Latvijas sieviešu izlases ģenerālmenedžeres funkcijas.

"Tas man ir jauns izaicinājums," par valdes priekšsēdētājas lomu saka Baško. "Teikšu godīgi, neesmu domājusi vēl tik tālu, kā būs nākamajā sezonā. Šobrīd svarīgi koncentrēties uz šo brīdi, sakārtot lietas tā, lai būtu sekmīga nākamā sezona. Ceru, ka tas nebūs ikdienas darbs. Tas tomēr ir tāds darbs sabiedrības labā. Man basketbols ir tuvs, un man šis klubs ir ļoti svarīgs. Kas klubam būs nepieciešams, to vajadzēs darīt."

Valdes locekļi Gunta Baško, Jānis Golubevs un Juris Švanders šobrīd izskata ģenerālmenedžera amata kandidātus. Baško min, ka šobrīd vairāk spriests par cilvēkiem, kuri iepriekš jau bijuši basketbola vidē.

"Šobrīd tiek apskatīti dažādi kandidāti. Nevienu vārdu nevēlos saukt, mēs vēl aprunāsimies ar dažiem cilvēkiem. Skatīsimies un domāsim kopā, lai atrastu vislabāko pretendentu," izteicās visvairāk spēles Latvijas izlases rindās aizvadījusī basketboliste.

"Svarīgi to ilgi neatlikt. Jūlija sākums varētu būt laiks, kad sāksim komplektēt komandu."

Vienība šobrīd ir arī bez galvenā trenera, pēc 2019./2020. gada sezonas noslēdzoties "TTT Rīga" līgumam ar Mārtiņu Zībartu. Komandas treneri nākamajai sezonai plānots nolūkot jaunajam ģenerālmenedžerim.

"Protams, mēs arī apspriežam kādus variantus. Taču ļoti svarīgi, lai mēs visi būtu vienā laivā. Domāju, ka atrast kandidātu noteikti būs ģenerālmenedžera dienaskārtības uzdevums. Visi kopā apspriedīsim, bet viņš to drīzāk izvēlēsies, jo viņiem būs uzdevums kopā veidot komandu," stāsta Baško, kura minēja, ka arī Zībarts ir starp kandidātiem.

Tiesa, Zībarts, kurš vienību vadījis kopš 2017. gada, vēl nav saņēmis visu viņam solīto atalgojumu par 2019./2020. gada sezonu.

"Principā jautājums par pagājušās sezonas saistībām šobrīd ir ļoti aktuāls. Noteikti, ka ar treneri Mārtiņu Zībartu tiks nokārtotas šīs parādsaistības. Tas šobrīd tiek risināts. Domāju, ka tas tiks arī atrisināts," uzsvēra Baško.

Lai gan tas atkarīgs no finansējuma piesaisties, šobrīd valde kā prioritāti saglabājusi vēlmi startēt Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgā. Tomēr izskatīti tiek vairāki varianti 2020./2021. gada sezonas aizvadīšanai, neslēpj Baško.

Basketbola klubs "TTT Rīga" pēdējās divas sezonas startējis spēcīgākajā Eiropas klubu turnīrā FIBA Eirolīgā, kurā tas 2018./2019. gada sezonā pirmo reizi sasniedza ceturtdaļfināla kārtu. Aizvadītajā sezonā klubs nelabvēlīga FIBA lēmuma dēļ ieņēma astoto vietu grupā, lai gan būtu varējis ieņemt sesto pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!