Foto: F64

Latvijas sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Mārtiņš Gulbis pēc sezonas atklāšanas spēles pret Jekaterinburgas UGMK nebija apmierināts ar savas komandas sniegumu pirmajā puslaikā.

Jau vēstīts, ka "TTT Rīga" Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas pamatturnīra pirmajā spēlē zaudēja UGMK ar rezultātu 56:71 (11:18, 8:18, 18:17, 19:18).

Rīdzinieces aizvadīja divus dažādus puslaikus. Pirmajā – netrāpīja nevienu no 12 trīspunktu metieniem un "uzdāvināja" pretiniecēm vieglus punktus pēc kļūdām. Otrajā – uzķēra ritmu uzbrukumā, minimāli pārspējot viešņas gan trešajā, gan ceturtajā ceturtdaļā.

"Basketbolā lietas notiek vienkārši – ja neiemet, pārliecība nedaudz pazūd. Aizsardzībā pret pretinieču garajām spēlētājām nācās spēlēt fiziski, iespējams, tāpēc pirmajā puslaikā neiemetām savus metienus. Nācās sakārtot uzbrukumu. Kad iemetām savus metienus, radās jaunas iespējas," Gulbja teikto citē "TTT Rīga" preses dienests.

Treneris vēlas redzēt ātrāku lēmumu pieņemšanu un gatavību uzņemties. "Pirmajā puslaikā izskatījās, ka mīcāmies mālos. Brīžos, kad nemetām, šķita, ka pārturam bumbu. Šī iemesla dēļ bija svarīgi iznākt un otrajā puslaikā rādīt skatāmāku basketbolu. Turpinājumā nospēlējām daudz labāk, taču neesam apmierināti ar rezultātu. Varam labāk," viņš uzsvēra.

Pagaidām rīdzinieču rotācijā ir divas garās spēlētājas, kuras iet cīņā apakšā – Daugile Šarauskaite un Aija Klakocka. Laura Meldere un Līva Krūmiņa turpina atveseļoties, tādēļ trešdien nebija viegli cīnīties pret augumu pārsvaru. "Visas nosegt nevarējām. Nepatika, ka devām pārāk vieglas iespējas. Piemēram, zinājām, ka Emma Mēsemana veidos situācijas, pieliekot bloku un ieraujoties soda laukumā – pret viņu nenospēlējām pareizi, atbrīvojot rokas (Marijai) Vadejevai," pauda Gulbis

Pozitīvu iespaidu sagādāja Vanesas Jasas un Šarauskaites sniegums, piekrita treneris. "Uzticamies spēlētājām, kuras esam parakstījuši. Vanesai Jasai šajā modelī ir liela loma. No Daugiles gribētos redzēt vēl pārliecinošāku sniegumu tieši aizsardzībā. Lai ieņem pareizu pozīciju, spēlējot bez bumbas. Katra Eirolīgas spēle dos jaunu pieredzi – šajā skolā jāizdara pareizi secinājumi."

UGMK spēle nepārsteidza, atzina Gulbis. "Viņu spēles koncepcija nemainās un pamata sadarbības ir tieši tādas pašas kā pagājušajā gadā. Mums bija svarīgi ierobežot situācijas – piemēram, lai Alba Torensa neskrien ātrajā uzbrukumā. Manuprāt, šodien viņa no viena gala līdz otram "neaizgāja" nevienu reizi. "Atdevām" tālmetienu – viņa iemeta trīs, taču kopumā pret viņu darbojāmies pareizi. Labi arī, ka redzējām Jekaterinburgas pirmo oficiālo spēli 3. oktobrī Samarā."

TTT pirms spēles aizvadīja tikai pāris treniņus "Rimi" Olimpiskajā sporta centrā. Tas bija jūtams – piemēram, Šantelas Hendijas mestā bumba pirmajā puslaikā vairākas reizes izgriezās no groza. "Tā klājās ne tikai Šantelai. Neatceros citu spēli, kad mūsu kapteinei tā nekrita metieni. Ticu, ka Ieva (Pulvere) spēlēs daudz labāk – tāpat kā visa komanda. Nav iemesla nokārt galvas. Jāizanalizē lietas, kuras nebija tik labas un jāiet uz priekšu," teica Gulbis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!