Foto: Renars Koris

Basketbola klubs "TTT Rīga" noslēdzis viena gada līgumu ar Latvijas sieviešu valstsvienības kapteini Guntu Baško-Melnbārdi, kura komandu pārstāvēs otro gadu, informē klubs.

Gunta Baško-Melnbārde ir pirmā Latvijas basketboliste, kura spēlējusi septiņos Eiropas čempionāta finālturnīros. Viņa ir viena no četrām spēlētājām, kuras valstsvienības rindās kvalificējās gan olimpiskajām spēlēm, gan Pasaules kausa izcīņai.

"Priecājos, ka spējām vienoties ar TTT – spēlēt mājās vienmēr ir īpaši! Šosezon vēlos sasniegt labākus rezultātus Eiropas kausa izcīņā un Austrumeiropas līgā, kā arī izcīnīt Latvijas titulu," saka pieredzējusī basketboliste.

"Gandarījums, ka komandu turpinās pārstāvēt viena no izlases pamatspēlētājām, kura daudz palīdzēja Eiropas čempionātā," norāda Mārtiņš Zībarts, "TTT Rīga" galvenais treneris. "Klubā varēsim strādāt visu sezonu – ar domu par labu sezonu un turpmākajiem valstsvienības startiem. Priecājos par panākto vienošanos un tālāku sadarbību."

Baško-Melnbārde ir četrkārtēja Latvijas čempione ar "RTU/EKJU/Arkādija" komandu (1996. gadā), "RTU/Klondaika" (1997. un 1998. gadā), ar "TTT Rīga" šogad. Pirmos soļus basketbolā spērusi sporta skolā "Arkādija" pie treneriem Initas Kresas un Aivara Vīnberga. TTT sastāvā pirmo reizi spēlējusi 2011. gada novembrī.

2017. gada sezonā Baško-Melnbārde astoņās Eirokausa spēlēs vidēji 32,5 minūtēs guva 13,9 punktus, izcīnīja 8,0 atlēkušās bumbas un izdarīja 4,1 rezultatīvu piespēli. Austrumeiropas līgā 11 spēlēs vidēji 27 minūtes, 9.4 punkti, 5.7 bumbas un 3.3 piespēles. Latvijas-Igaunijas līgā 26 spēlēs vidēji 25:43 minūtes, 12.2 punkti, 7.5 izcīnītas bumbas zem groziem un 5.7 piespēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!