Foto: F64

Neapšaubāmā favorīte "TTT Rīga" sestdien Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijas otrajā spēlē viesos ar 84:62 (23:9, 23:9, 16:25, 22:19) apspēlēja "Vega 1"/"Liepāja" komandu.

Līdz ar to sērijā līdz trim uzvarām "TTT Rīga" izvirzījusies vadībā ar 2-0 un nonākusi soļa attālumā no kārtējā titula.

Rīdzinieču rindās 23 punktus iemeta lietuviešu leģionāre Ģiedre Paugaite, kamēr 21 punktu pievienoja Aiša Sazerlenda. Tikmēr no latvietēm ar deviņiem punktiem atzīmējās Liene Priede.

Savukārt "Vega 1"/"Liepāja" sastāvā 13 punktus iemeta lietuviete Kriste Druskīte, bet 11 punktus pievienoja Zane Jākobsone-Pelse.

Salīdzinot ar sērijas pirmo maču, šim bija pavisam citādāks ritējums, jo jau ar pašu cīņas sākumu rīdzinieces ņēma iniciatīvu savās rokās, bet pirmajā puslaikā viņas pretiniecēm ļāva iemest tikai 18 punktus - 46:18. Otrā puslaika sākumā "Vega 1"/"Liepāja" komandas basketbolistēm izdevās nedaudz atjaunot intrigu un pietuvoties zem 20 punktiem.

Tiesa, pēc tam "TTT Rīga" atkal ieslēdza citus apgriezienus un noslēgumā izcīnīja ļoti drošu uzvaru.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šīs sērijas pirmajā mačā trešdien "TTT Rīga" savā laukumā izcīnīja grūtu uzvaru ar 66:62.

Kaut trīs no pieciem iepriekšējiem šīs sezonas dueļiem starp komandām bija noslēgušies ar vismaz 40 punktu pārsvaru, šoreiz "Vega 1"/"Liepāja" intrigu saglabāja līdz pat pēdējām sekundēm un arī nebija tālu no pagarinājuma.

Šīs sērijas trešais mačs notiks otrdien Rīgā.

Abas komandas regulārajā sezonā šosezon savā starpā bija tikušās jau piecas reizes un visās uzvarēja rīdzinieces - vismazāk pārliecinošā uzvara bija ar rezultātu 76:57, bet trīs no dueļiem noslēdzās ar vairāk nekā 40 punktu pārsvaru.

Otrdien tika nosauktas Latvijas sieviešu basketbola izlases kandidātes pirms Eiropas čempionāta un arī šeit pārliecinošā vadībā ir Latvijas čempiones - sastāvā iekļautas septiņas "TTT Rīga" spēlētājas (Gunta Baško-Melnbārde, Baiba Eglīte, Ieva Krastiņa, Ieva Kūlīte, Liene Priede, Digna Strautmane, Rūta Veidere), bet no "Vega 1"/"Liepāja" vienīgi Ilze Jākobsone.

Pērn finālsērijā "TTT Rīga" uzvarēja "Vega 1"/"Liepāja" komandu ar rezultātu 3-0, valsts meistarsacīkstēs triumfējot trešo gadu pēc kārtas un 15.reizi kopš tiek izspēlētas Latvijas čempionāta medaļas. Pērn par izslēgšanas spēļu vērtīgāko spēlētāju tika atzīta "TTT Rīga" centra basketboliste Zenta Meļņika, kura šosezon sacenšas klubā Zviedrijā.

Šomēnes rīdzinieces ceturto gadu pēc kārtas uzvarēja arī Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, bet vēl pirms tam neizdevās aizstāvēt Austrumeiropas Sieviešu basketbola līgas čempionu titulu.

Kā zināms, pusfinālos "Vega 1"/"Liepāja" divreiz uzvarēja RSU komandu, bet "TTT Rīga" droši tika galā ar "TTT-Rīga Juniores" spēlētājām. Bronzas sērijā, kur vienības cīnās līdz diviem panākumiem, rezultāts pašlaik ir neizšķirts 1-1, bet izšķirošā cīņa gaidāma pirmdien.

LSBL čempionāta pusfināla dalībnieces noteica pēc rezultātiem pamatturnīrā apvienotajā Latvijas un Igaunijas čempionātā.

Cīņa par Latvijas čempionāta medaļām šogad notiek 26.reizi, bet LSBL izslēgšanas spēles risinās 22.reizi. "TTT Rīga" rēķinā ir 15 čempionu tituli (1992, 1993, 1995, 2001-2005, 2007, 2008, 2010, 2011, 2014, 2015 un 2016), RTU komandas uz pjedestāla augstākā pakāpiena kāpušas piecas reizes, trīs tituli ir "Cēsīm" (2009, 2012, 2013), bet pa vienam - "TTT Rapa" (1999) un "Avantis"/"Turība" (2006).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!