Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola klubs "TTT Rīga" sabraukumu Žironā uzsāka ar zaudējumu, pirmajā 2020./2021. gada FIBA Eirolīgas spēlē pašā mača izskaņā piekāpjoties mājiniecēm "Spar CityLift" vienībai.

Latvijas komanda pretinieču pārsvaru atzina ar rezultātu 79:81 (21:20, 20:20, 20:22, 18:19).

TTT basketbolistes maču uzsāka ar aktīvu spēli uzbrukumā un agresīvu aizsardzību visa laukuma garumā. Ilzes Jākobsones precīzs tālmetiens ļāva panākt rezultātu 12:5, bet Spānijas basketbola leģenda Laija Palau desmitminūtes izskaņā deficītu samazināja līdz vienam punktam.

Līdzīgs scenārijs bija vērojams arī otrajā ceturtdaļā. Latvijas vienība turpināja realizēt tālmetienus, bet vienubrīd Kitija Laksa pēc pārtvertas bumbas pie pretinieču groza panāca pat desmit punktu pārsvaru. Žironas klubs gan pamazām spēja atrast atbildes viešņu agresīvajai taktikai aizsardzībā. Pašā puslaika izskaņā zviedriete Frīda Eldebrinka ar "sirēnlauzi" sadeldēja deficītu līdz minimumam.

Divi precīzi mājinieču tālmetieni sagādāja "aukstu dušu" pašā otrā puslaika ievadā. TTT basketbolistes vairākkārt rezultātu izlīdzināja, bet pēdējās desmit minūtes uzsāka, rezultātam esot 61:62.

Taču pēdējās ceturtdaļas pirmajās trīsarpus minūtēs Žironas vienība tika pie pietiekami viegliem un precīziem metieniem, gūstot 12 punktus pēc kārtas. Mārtiņš Gulbis bija piespiests ņemt pāris minūtes pārtraukumus, bet vēl nepilnas trīs minūtes līdz spēles beigām rezultāts bija 67:79.

Tomēr spēles izskaņā TTT basketbolistes gandrīz izrāva uzvaru. Džesika Tomasa guva grozu pēc divsoļa, kā arī trāpīja soda metienu, divus punktus guva arī Binta Drammeha, bet vēl pa diviem brīvmetieniem realizēja Taisija Udodenko – minūti un septiņas sekundes pirms pamatlaika beigām rezultāts jau 77:80.

Svarīgā brīdī ar bloķētu metienu izcēlās Karlīne Pilābere, kas ļāva Džesikai Tomasai vien 12 sekundes pirms mača beigām panākt rezultātu 79:80. Taču uz vienu trāpītu mājinieču soda metienu amerikāņu basketboliste spēles pēdējā sekundē atbildēja ar neprecīzu tālmetienu. Tādējādi Žironas klubs varēja atzīmēt uzvaru ar rezultātu 81:79.

Latvijas komandas labā 14 punktus guva Zviedrijas basketbolistes Binta Drammeha, pa 13 punktiem sakrāja Kitija Laksa un Džesika Tomasa, bet ar 12 punktiem izcēlās Taisija Udodenko. Uzvarētāju rindās ar 19 punktiem atzīmējās Sonja Vasiča, bet 18 punkti Frīdas Eldebrinkas kontā.

Ceturtdien "TTT Rīga" tiksies ar Itālijas klubu Skio "Famila", bet piektdien būs cīnīšanās ar vienu no pasaules spēcīgākajām komandām Jekaterinburgas UGMK no Krievijas. Rīgas komanda uz Žironu devusies 11 spēlētāju sastāvā. Ģimenes apstākļu dēļ mājās palikusi Ieva Pulvere, bet šajā sabraukumā komandai palīdzēs Kate Krēsliņa.

Jau ziņots, ka Elīna Babkina pirmajā Eirolīgas spēlē guva 19 punktus, palīdzot Orenburgas "Nadežda" komandai svinēt uzvaru pret Kurskas "Dinamo". Babkina pašās pirmā puslaika beigās izcēlās ar precīzu tālmetienu no laukuma centra.

Citā mačā Kristīne Vītola debitēja Stambulas "Fenerbahce" komandā, kas savā laukumā notiekošo B grupas "burbuli" sāka ar uzvaru 77:70 (13:23, 19:20, 25:19, 20:8) pār Prāgas ZVVZ USK.

Vēl šajā grupā spēlē Gundara Vētras trenētā Gdiņas "VBW Arka" komanda, kas ar rezultātu 57:89 (14:25, 22:23, 12:25, 9:16) atzina Lionas ASVEL pārākumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!