Latvijas sieviešu basketbola kluba "TTT Rīga" vietu 2022./2023.gada sezonā Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgā ieņems Kitijas Laksas pārstāvētā Boloņas "Virtus Segafredo", ziņo organizatori.

Boloņas klubam sākotnēji bija paredzēts spēlēt kvalifikācijā, taču tagad tas saskaņā ar klubu sacensību ranga nolikumu kā

kā piektajā vietā esošās nacionālās federācijas Itālijas ranga otrā komanda iekļauts pamatturnīrā.

Stambulas "Fenerbahce" (Turcija), "Tango Bourges Basket" , Salamankas "Perfumerias Avenida" (Spānija), "Sopron" (Ungārija), "Beretta Famila Schio" (Itālija), Prāgas ZVVZ USK (Čehija), "Polkowice" (Polija), Mehelenas "Kangoeroes" (Beļgija), "CBK Mersin Yenisehir" (Turcija), "Basket Landes" (Francija), "Valencia" (Spānija), "Szekszard" (Ungārija) un Boloņas "Virtus Segafredo".

Līdz ar to komandu skaits, kas piedalās kvalifikācijas turnīrā, ir samazināts no deviņām uz astoņām. Bija paredzēts, ka "Virtus Segafredo" kvalifikācijas turnīrā sacentīsies ar "Villeneuve d'Ascq-LM" (Francija) un Žironas "Spar" (Spānija).

Pēc izmaiņām Francijas un Spānijas klubi savā starpā aizvadīs divas spēles - mājās un izbraukumā, uzvarētājām iekļūstot Eirolīgā, bet zaudētājam sacensības turpinot Eirokausa otrajā konferencē. Žironas komanda kā augstākā vietā klubu rangā esoša atbildes spēli aizvadīs mājās.

Jau ziņots, ka ceturtdien "TTT Rīga" paziņoja par nespēlēšanu nākamajā sezonā ne Eirolīgā, ne Eirokausā.

Pagājušajā sezonā "TTT Rīga" ar izcīnītām sešām uzvarām 14 spēlēs Eirolīgas A grupā ieņēma piekto vietu, un sezona tai bija jāturpina FIBA Eiropas kausā. Taču pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā FIBA apturēja Krievijas komandu dalību turnīrā, Latvijas komandai pakāpjoties uz ceturto vietu. Ceturtdaļfināla sērijā Latvijas komanda ar 0-2 piekāpās Stambulas "Fenerbache".

Eirolīgas pamatturnīrā spēlēs 16 labākās Eiropas komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!