Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas sieviešu basketbola čempionvienība "TTT Rīga" FIBA Eirolīgas turnīra A apakšgrupas trešās kārtas spēlē trešdien savā laukumā ar rezultātu 60:77 (19:29, 9:14, 17:14, 15:20) zaudēja Slovākijas čempionvienībai Košices "Good Angels", ciešot trešo neveiksmi turnīrā.

Šajā mačā "TTT Rīga" labā pa 17 punktiem guva Šavonte Zelū un Kristīne Kārkliņa, bet desmit punkti bija Kimberlijas Batleres rēķinā.

Savukārt "Good Angels" komandā sekmīgu sniegumu nodemonstrēja Čārde Hjūstone, kura guva 27 punktus, bet Kendisa Duprē izcēlās ar 17 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām.

Mača sākumā "TTT Rīga" basketbolistes ātri nonāca iedzinēju lomā ar 0:11, bet pirmos punktus mājinieces guva tikai pēc nospēlētām trim minūtēm, kad Kvanitra Holingsvorta realizēja abus soda metienus. Turpinājumā "TTT Rīga" sekmīgi noslēdza vairākus uzbrukumus pēc kārtas, tomēr tikpat pārliecinoši uzbrukumā spēlēja arī "Good Angels" komanda, ilgu laiku saglabājot 8-10 punktu vadību.

Pirmās ceturtdaļas pēdējās minūtes ļoti sekmīgi aizvadīja Kristīne Kārkliņa, ar kuras pūlēm "TTT Rīga" pietuvojās līdz 19:23, taču pašās ceturtdaļas beigās Good Angels" guva sešus punktus pēc kārtas, turklāt Zuzana Žirkova realizēja metienu no laukuma centra. Pēc pirmās ceturtdaļas "TTT Rīga" bija desmit punktu deficīts - 19:29.

Otrajā ceturtdaļā "Good Angels" turpināja spēlēt ļoti pārliecinoši un droši turējās 8-10 punktu attālumā no pretiniecēm, bet divas ar pusi minūtes pirms puslaika beigām "TTT Rīga" zaudēja jau ar 16 punktiem (25:41). Atlikušajās otrās trešdaļas minūtēs komandas apmainījās ar vairākiem nesekmīgiem uzbrukumiem un pieļāva kļūdas, līdz ar to "TTT Rīga" nespēja būtiski samazināt pretinieču pārsvaru un pēc puslaika rīdzinieces zaudēja ar 28:43.

Otro puslaiku "TTT Rīga" sāka ļoti apņēmīgi un trešās trešdaļas pirmajās piecās minūtēs veica izrāvienu 12:2, kas ļāva rezultāta starpību samazināt līdz pieciem punktiem (40:45). Tomēr turpinājumā vairāki "TTT Rīga" uzbrukumi bija neprecīzi, kamēr "Good Angels" guva sešus punktus pēc kārtas un pārsvaru palielināja līdz 11 punktiem (51:40). Turpinājumā "TTT Rīga" tuvāk nespēja tikt un pirms mača pēdējās ceturtdaļas mājiniecēm bija 12 punktu deficīts - 45:57.

Ceturtajā ceturtdaļā spēles scenārijs nemainījās. "Good Angels" pārliecinoši kontrolēja maču gaitu un neļāva pretiniecēm pietuvoties tuvāk par desmit punktiem, līdz ar to spēles liktenis bija izšķirts jau piecas minūtes pirms mača beigām.

Pārējās A apakšgrupas trešās kārtas spēlēs ceturtdien Ungārijas komanda Pēčas "MiZo" uzņems latvietes Aijas Brumermanes pārstāvēto Francijas klubu "USO Mondeville", bet Itālijas čempionvienība Taranto "Cras Basket" savā laukumā tiksies ar citas latvietes Guntas Baško pārstāvēto Polijas vienību Krakovas "Wisla Can-Pack".

Tomēr Baško kājas traumas dēļ šajā mačā nepiedalīsies.

Kā ziņots, pirmās kārtas mačā "TTT Rīga" ar rezultātu 60:66 izbraukumā zaudēja "MiZo", bet otrajā cīņā, salūstot mača beigās, ar 49:72 piekāpās "Cras Basket" komandai. Savukārt "Good Angels" vienība sākotnēji ar 59:74 zaudēja "Cras Basket", bet pēc tam ar 76:57 pārspēja "USO Mondeville".

Pašlaik A apakšgrupā bez zaudējumiem cīnās vienīgi "Cras Basket" vienība, bet "TTT Rīga" ir vienīgā komanda, kas vēl nav izcīnījusi uzvaras.

Jau ziņots, ka FIBA Eirolīgā sievietēm šajā sezonā kopumā startē 24 komandas, kas sadalītas četrās apakšgrupās pa sešām katrā.

Komandas grupās izspēlēs divu apļu turnīru, pa reizei sacenšoties mājās un izbraukumā. Katras grupas četras labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, kur cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Kā ziņots, "TTT Rīga" FIBA Eirolīgā piedalījās arī iepriekšējās trijās sezonās, tomēr nevienā no tām nespēja pārvarēt apakšgrupu turnīru.

LETA jau vēstīja, ka "TTT Rīga" komanda aizvadītajā sezonā pēc viena gada pārtraukuma atguva valsts čempionvienības titulu, kad LSBL finālsērijā ar 3-2 pieveica 2009.gada Latvijas čempionvienību "Cēsis".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!