Foto: FIBA

Latvijas sieviešu basketbola komanda "TTT Rīga" ceturtdien piedzīvoja otro zaudējumu divās aizvadītajās Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eirolīgas spēlēs, ar rezultātu 72:76 (9:20, 17:25, 25:15, 21:16) zaudējot Skio "Famila" basketbolistēm no Itālijas.

Latvijas komanda otrdien sīvā spēlē piekāpās Žironas "Spar CityLift" vienībai, bet piektdien tai jātiekas ar apakšgrupas favorīti Jekaterinburgas UGMK, kas pirmajā spēlē ar rezultātu 83:61 sagrāva Skio vienību.

Spēles pirmais puslaiks krietni labāk padevās Itālijas vienībai. Jau pēc pāris minūtēm TTT bija zaudētājās ar rezultātu 2:9. Komanda uzlaboja aizsardzību, tomēr biklais sniegums uzbrukumā piespieda ceturtdaļu noslēgt ar rezultātu 9:20.

Otrajā ceturtdaļā Francijas basketbolistes Sandrīnes Grudas trīs pēc kārtas realizētie metieni pretiniecēm ļāva tikt jau pie 16 punktu pārsvara, bet uz brīdi deficīts arī sasniedza 20 "ačus". Puslaika pārtraukumā komandas devās, rezultātam esot 26:45.

Tomēr, TTT komandai ievērojami uzlabojot sniegumu uzbrukumā, no lielajiem mīnusiem sanāca atkauties. Pieci Bintas Drammehas punkti, kā arī Kitijas Laksas tālmetiens panāca rezultātu 39:51. Savukārt ceturtdaļas izskaņā Kates Krēsliņas un Džesikas Tomasas caurgājieni uz brīdi ļāva pietuvoties līdz sešu punktu deficītam.

Skio komandas pārsvaru izdevās sadeldēt vēl vairāk pēdējo desmit minūšu laikā. Īpaši veiksmīgi grozam uzbruka Kitija Laksa, pēc kuras tālmetiena nepilnas četras minūtes līdz spēles beigām rezultāts kļuva 66:67.

Tomēr itālietes spēja apturēt nākamos TTT uzbrukumus, kā arī pašas izcelties ar ļoti nepieciešamiem punktiem, svinot panākumu ar rezultātu 76:72.

Rīgas komandas labā 23 punktus sakrāja Laksa, bet ar 17 punktiem atzīmējās Tomasa. Savukārt uzvarētāju rindās 21 punktu guva Gruda, bet 11 punkti Džiordžijas Sotanas rēķinā.

Rīgas komanda uz Žironu devusies 11 spēlētāju sastāvā. Ģimenes apstākļu dēļ mājās palikusi Ieva Pulvere, bet šajā sabraukumā komandai palīdz Kate Krēsliņa. No apakšgrupas ceturtdaļfinālā iekļūs grupas divas labākās komandas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!