Foto: F64

"TTT Rīga" un "Liepājas"/LSSS komandas trešdien svinēja uzvaras "Douglas" Baltijas Basketbola līgas (DBBL) elites grupas spēlēs, Latvijas čempionvienībai vien spēles izskaņā pieveicot "Latvijas Universitāte" komandu.

"TTT Rīga" savā laukumā ar rezultātu 73:63 (19:16, 18:19, 17:17, 19:11) pieveica "Latvijas Universitāti".

Izšķirošo pārsvaru "TTT Rīga" panāca vien ceturtajā ceturtdaļā. Vēl desmitminūtes ievadā vadībā bija LU komanda, bet piecas minūtes līdz spēles beigām TTT paveica svarīgu astoņu punktu izrāvienu.

Mājiniecēm Gunta Baško guva 15 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izprovocēja septiņas piezīmes pretiniecēm. Džesika Tomasa guva 14 punktus, bet Aija Klakocka guva 13 punktus un izcīnīja astoņas bumbas zem groziem. Desmit punktus un sešas izprovocētas piezīmes savā kontā ierakstīja Ilze Jākobsone.

Viešņu rindās Luīze Šepte guva 14 punktus, izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas un izprovocēja astoņas piezīmes pretiniecēm, bet pa desmit punktiem guva Anna Buša un Elizabete Bulāne, kurai arī sešas izprovocētas piezīmes.

Vēju pilsētas basketbolistes savā laukumā ar rezultātu 71:61 (25:13, 14:20, 15:16, 17:12) pārspēja BJBS "Rīga"/"Juniores".

Liepājniecēm Rūta Stiprā guva 20 punktus, 13 atlēkušās bumbas izcīnīja un izprovocēja deviņas piezīmes pretiniecēm. 15 punkti Santai Baltkojienei, bet 11 punkti Līnas Locenieces kontā.

Rīdziniecēm rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Juta Harčenko, 15 punktus un septiņas atlēkušās bumbas pievienoja Nikola Priede.

Baltijas līgas elites grupā no Latvijas komandām visās 13 spēlēs uzvarējusi "TTT Rīga", otrā ar sešām uzvarām desmit mačos ir "Latvijas Universitāte", bet tālāk ar pieciem panākumiem desmit cīņās ir "Liepāja"/LSSS. BJBS "Rīga"/"Juniores" seko ar diviem panākumiem 13 dueļos, kamēr "Rīgas Stradiņa Universitāte" desmit cīņās izcīnījusi divas uzvaras.

Baltijas Basketbola līgas turnīrs tika pārtraukts novembrī līdz ar epidemioloģiskās situācijas saasināšanos, un atsāktas spēles tika 10. februārī.

Elites grupā spēlē piecas Latvijas komandas, un bija paredzēts, ka līdz decembrim spēles tiks aizvadītas tikai vienas valsts ietvaros. Covid-19 izplatībai pieņemoties spēkā, turnīrā bija divarpus mēnešu pauze un tas Latvijas robežās turpinās tikai ar pašmāju vienību savstarpējām cīņām.

Baltijas Basketbola līgas čempionātā elites grupā 2018./2019. gada sezonā piedalījās piecas Lietuvas, divas Latvijas un viena Igaunijas komanda, bet 2019./2020. gada sezonā - trīs Latvijas, trīs Lietuvas un divas Igaunijas komandas. Iepriekšējā sezonā par līgas divkārtējām čempionēm kļuva "TTT Rīga".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!