Foto: F64

Turcijas valdība sanāksmē trešdien izlēmusi, ka koronavīrusa "Covid-19" dēļ jāaptur visu sporta veidu profesionālo līgu darbība, ziņo Turcijas basketbola federācija (TBF). Tādējādi Turcija, kuras augstākajā sieviešu basketbola līgā spēlē Latvijas izlases basketbolistes Aija Putniņa un Elīna Babkina, kļuvusi par pēdējo valsti Eiropā, kas spērusi šādu soli, uzsver portāls "eurohoops.net".

Sanāksmē piedalījās Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans, Tucijas Basketbola federācijas prezidents Hedo Turkoglu, valsts Jaunatnes un sporta ministrs Mehmets Kasapoglu, kā arī pārējo, lielāko sporta veidu federāciju pārstāvji. Kasapoglu ceturtdienas pirmajā pusē bija jau ticies ar basketbola, futbola un volejbola federāciju prezidentiem, lai apspriestu koronavīrusa ietekmi uz profesionālajām līgām.

Valdības lēmums paredz, ka, sākot ar 19. martu, atlikta vietējo čempionātu izspēle. Tas darīts, "lai aizsargātu sportistu, treneru, tiesnešu un līdzjutēju veselību", uzsvērts TBF paziņojumā. Vēl tiks spriests, kad līgas varētu atsākt darbību.

Šosezon no Latvijas sportistiem Turcijā profesionāli spēlēja Aija Putniņa, kura pārstāvēja "Cankaya Universitesi" vienību, kā arī "Adana Basketbol" saspēles vadītāja Elīna Babkina. Abas basketbolistes Turcijas čempionāta spēlēs laukumā vēl devās 14. martā, tādējādi esot vienas no pēdējām Latvijas pārstāvēm, kuras šosezon aizvadīja kādu spēli.

Putniņas pārstāvētā vienība šobrīd turnīra tabulā ieņem trešo pozīciju, bet basketboliste vidēji mačā izcēlās ar 12,4 punktiem un 6,0 atlēkušajām bumbām. Savukārt "Adana Basketbol" un Babkina sezonu pagaidām noslēgusi devītajā vietā 13 vienību konkurencē. Latvijas izlases līdere caurmērā mačā atzīmējās ar 16,5 punktiem un 6,0 rezultatīvām piespēlēm. Pirmo vietu ieņem "Fenerbahce" basketbolistes.

Sezona arī beigusies Latvijas izlases handbolistam Austrim Tuminskim, kura pārstāvētā "Besiktas" vienība Turcijas augstākajā līgā šobrīd ieņem pirmo vietu.

Pēdējās nedēļas laikā vairāki Turcijas augstākās līgas spēlētāji un treneri atklāti pauda nostāju, ka čempionāts būtu jāpārtrauc. ULEB Eirolīgas rezultatīvākais spēlētājs Šeins Larkins no "Anadolu Efes" vienības uzsvēra, ka pat aiz slēgtām durvīm aizvadīt mačus nebūtu droši.

Viņam pievienojās arī "Fenerbahce" aizsargs Bobijs Diksons: "Veselība ir mūsu lielākā vērtība! Veiciet pareizo lēmumu!!! Risks nav tā vērts," sociālajā vietnē "Twitter" rakstīja Diksons.

Vīru konkurencē pēdējais mačs tika aizvadīts otrdien, kad turnīra tabulas līdere gan Eirolīgā, gan Turcijā "Anadolu Efes" pieveica "Bursaspor" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!