Foto: AFI

Otrdien pārbaudes spēlē, gatavojoties jaunajai sezonai, Biznesa augstskolas "Turība" basketbolisti pieveica "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) debitanti "Sladus" komandu, savukārt pagājušās sezonas trešā spēcīgākā LBL komanda "Valmiera" pārbaudes spēlē, gatavojoties jaunajai sezonai, otrdien piekāpusies Kazahstānas ceturtajai spēcīgākajai vienībai "Kapshagay" ar rezultātu 73:78.

"Saldus" un "Turības" pārbaudes spēle norisinājās "Turības" laukumā, un mājinieki tajā bija pārāki ar rezultātu 80:75 (11:19, 23:21, 21:15, 25:20).

Kā zināms, dalībai nākamās sezonas LBL čempionātā līdz šim apstiprinātas 11 komandas, savukārt ar šīm komandām, visticamāk, spēlēs arī Latvijas U-18 izlase.

Pērn "Saldus" kļuva par LBL otrās divīzijas čempioniem, savukārt "Turība" Latvijas spēcīgākās līgas kopvērtējumā ieņēma desmito vietu.

Kā ziņots, pagājušās sezonas LBL finālsērijā "VEF Rīga" ar rezultātu 4-1 uzvarēja "Ventspils" komandu, čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Savukārt "Valmieras" spēlē ar "Kapshagay" rezultatīvākais valmieriešu rindās bija Jānis Kaufmanis ar 15 punktiem, bet pa 11 punktu guvumiem Māra Ziediņa un Raimonda Gabrāna kontā. Savukārt "Valmieras" jaunieguvums Kristaps Dārgais izcēlās ar desmit punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām.

Nākamā pārbaudes spēle "Valmierai" paredzēta 10.septembrī, kad tā cīnīsies pret Igaunijas vienību "Valga".

Iepriekš "Kapshagay" bija pārbaudes spēlēs divas reizes cīnījusies ar Latvijas vicečempioniem "Ventspili", abos mačos ciešot zaudējumus.

Kā zināms, citā pārbaudes spēlē otrdien "Turība" ar rezultātu 80:75 pieveica LBL debitanti "Saldus" komandu.

Kā ziņots, pagājušās sezonas Latvijas Basketbola līgas (LBL) finālsērijā "VEF Rīga" ar rezultātu 4-1 uzvarēja "Ventspils" komandu, čempionu titulu izcīnot trešo reizi pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!