Foto: F64

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pirmās divīzijas regulārā čempionāta spēlē trešdien biznesa augstskola "Turība" savā laukumā ar rezultātu 76:73 (28:19, 17:18, 13:19, 18:17) negaidīti uzvarēja "Valmieras" komandu.

Mazrezultatīvā spēles izskaņā Raimonds Gabrāns minūti un astoņas sekundes pirms mača beigām "Valmierai" panāca neizšķirtu 73:73, bet uzvaru mājiniekiem ar precīzu tālmetienu septiņas sekundes pirms noslēguma atnesa Mārtiņš Šteinbergs. Viesu rindās pēdējās sekundes tālmetienā neprecīzs bija Māris Ziediņš.

Uzvarētāju rindās rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Mārtiņš Vīņauds, bet 14 punktus iekrāja Kārlis Apsītis. "Valmieras" labā tikmēr 28 punktus guva Jānis Bērziņš

Šī abām komandām bija trešā savstarpējā tikšanās reize šosezon. Pirmajos divos mačos tās uzvaras dalīja uz pusēm.

Pēc neveiksmīgas sezonas pirmās puses, šogad "Turība" uzvarējusi jau četrās no piecām spēlēm. Savukārt "Valmiera" zaudējusi piecās no pēdējām sešām cīņām un arī zaudējusi trešo vietu kopvērtējumā.

LBL kopvērtējumā pa desmit uzvarām 11 mačos ir "Ventspils" un "VEF Rīga" komandām, bet "Barons kvartāls" ar 12 uzvarām 19 spēlēs ieņem trešo pozīciju.

"Jēkabpils" ar 13 uzvarām 21 cīņā pakāpusies uz ceturto vietu, bet "Valmiera" ar 12 panākumiem 20 mačos atkāpusies uz piekto pozīciju. Pa deviņiem panākumiem attiecīgi 19 un 20 spēlēs izcīnījušas "Jelgava" un "Jūrmala"/"Fēnikss".

"Latvijas Universitātes" (LU) kontā tikmēr ir astoņas uzvaras 21 cīņā, bet iepriekšējo divu sezonu bronzas medaļnieki "Liepāja"/"Triobet", kā arī "Turība" 21 spēlē izcīnījuši septiņus panākumus un dala devīto vietu. Latvijas U-18 izlases kontā viena uzvara 11 spēlēs un pēdējā pozīcija turnīra tabulā.

Šosezon LBL pirmajā divīzijā cīnās 11 komandas. Turnīrā atkal startē 2008. un 2010.gada Latvijas čempionvienība "Barons kvartāls", kas ir pagājušās sezonas LBL otrās divīzijas spēcīgākais klubs un šajā sezonā atgriezies augstākajā līgā.

Regulārajā čempionātā pagājušās sezonas divas spēcīgākās komandas "VEF Rīga" un "Ventspils", kā arī Latvijas U-18 izlase ar visām komandām spēlēs divus apļus, bet pārējās komandas savā starpā izspēlēs vēl divus apļus.

Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas komandas, kur ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām sacentīsies 3.-6.vietas ieguvēji, bet pusfinālā dalību izslēgšanas cīņās sāks divas labākās regulārā čempionāta komandas, arī aizvadot sērijas līdz divām uzvarām. Sērija par trešo vietu noritēs līdz trim uzvarām, bet finālsērija - līdz četrām uzvarām.

Jau vēstīts, ka pagājušās sezonas LBL pirmās divīzijas finālsērijā "VEF Rīga" otro reizi pēc kārtas spēkojās ar "Ventspils" komandu, sērijā līdz četrām uzvarām triumfējot ar rezultātu 4-1.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!