Foto: F64

Startam nākamās sezonas "Aldaris" Latvijas Basketbola līgā (LBL) nav pieteikusies biznesa augstskolas "Turība" komanda, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

LBL pirmās divīzijas vietā "Turība" gatavojas nākamsezon spēlēt otrajā divīzijā, fārmkluba statusā sadarbojoties ar kādu "Aldaris" LBL klubu.

Pagājušajā sezonā "Turība" 12 komandu konkurencē ierindojās priekšpēdējā vietā, uzvarot desmit no 37 turnīra spēlēm.

Līdz LBL vadības noteiktajam termiņam vēlmi 2014./15.gada sezonā piedalīties "Aldaris" LBL čempionātā apstiprinājušas desmit komandas, kas visas tajā startēja arī pērn, - "Ventspils", "VEF Rīga", "Jēkabpils", "Jūrmala"/"Fēnikss", "Liepāja"/"Triobet", "Valmiera", "Barons kvartāls", "Latvijas Universitāte", "Saldus" un "Jelgava".

Paredzams, ka tiks turpināta tradīcija un virslīgā spēlēs arī Latvijas U-18 izlase, bet iespēju pieteikties dalībai sacensībās nav izmantojuši pagājušās LBL otrās divīzijas finālisti "Ventspils Augstskola" un "Baltijas Tranzīta serviss".

Čempionāta nolikums, kā arī sacensību izspēles sistēma tiks apstiprināta mēneša laikā.

Savukārt nākamās sezonas "Nordea" Basketbola līgas (NBL) turnīram sievietēm no pašmāju klubiem startam pieteikušies seši - "TTT Rīga", "Cēsis", RSU/"Merks", "Vega 1"/"Liepāja", "Latvijas Universitāte" un "TTT Juniores".

No pagājušajā sezonā Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā startējušajām komandām līdzdalību nākamās sezonas čempionātā nav apstiprinājusi "Kolibri"/"47.vsk." komanda.

Paredzams, ka NBL pamatturnīrā piedalīsies arī piecas Igaunijas komandas.

NBL un Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) čempionātu nolikumi, kā arī sacensību izspēles sistēmas tiks apstiprinātas mēneša laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!