Foto: F64
Latvijas U-16 meiteņu izlases treneris pēc Eiropas čempionāta pirmās spēles, kurā Latvija ar 65:56 (14:9, 28:25, 46:44) pārspēja Zviedrijas kadetes, atzina, ka šī bijusi ļoti vārtīga uzvara, kas devusi pārliecību par savām spēlām.

"Vērtīga uzvara, kas sagādājusi gan svarīgu punktu, gan pozitīvas emocijas un pārliecību turnīra turpinājumam," intervijā Latvijas Basketbola savienības mājas lapā saka Čukste. "Sākums bija nervozs, abas komandas bieži meta garām no labām pozīcijām. Mēs iejutāmies mazliet ātrāk, panācām nelielu pārsvaru un visu pirmo puslaiku bijām vadībā. Taču daži punkti basketbolā izkūst ļoti ātri."

"Trešās ceturtdaļas sākumā pamēģinājām presingu un izrādījās, ka esmu kļūdījies, izvēloties šo aizsardzības veidu. Zviedrietes ļoti racionāli izspēlēja bumbu līdz brīvam metienam un pret zonu labi trāpīja no tālienes. Iekritām nelielos mīnusos (38:42). Tomēr ar disciplinētu spēli aizsardzībā un kopīgu cīņassparu atguvām iniciatīvu. Ceturtajā ceturtdaļā līdz vidum rezultāts svārstījās, bet izšķirošajās minūtēs nmums bija vairāk meistarības un veiksmes," atzīst treneris.

U-16 izlases rindās treneris īpaši Paulu Strautmani, Martu Jančevsku, Kintiju Kalniņu un Dignu Strautmani.

"Piektdien spēle ar Krieviju būs ļoti grūta. Pretiniecēm būs augumu pārsvars visās pozīcijās, turklāt viņas ir ne tikai garas, bet arī talantīgas un jau gana meistarīgas. Izlašu līmenī neesam spēlējuši, bet Čempionu kausa izcīņā un Eiropas līgā mūsu komandām pret Krievijas basketbolistēm viegli nav bijis," stāsta Čiukste. "Objektīvi vērtējot, Krievijas komanda mūsu grupā ir favorīte, bet pārējās trīs komandas ir spēkos aptuveni līdzīgas. Arī Turcijas komanda, kas, iespējams, ir pat garāka par krievietēm. Čempionāts vēl tikai sācies, svarīgākās spēles vēl priekšā."

Eiropas čempionāts kadetēm notiek Bulgārijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!