Latvijas U-19 sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Matīss Graudiņš pēc uzvaras Pasaules kausa spēlē pār Mozambikas izlasi, kas ļāva valstsvienībai izcīnīt pirmo vietu savā grupā, uzsvēra, ka panākuma atslēga bijusi plašāka spēlētāju rotācija, taču arī astotdaļfināla spēlē pret Mali var sagaidīt pretinieču fizisku pārsvaru, kādu rādīja arī Mozambikas vienība.

Latvijas izlase apakšgrupu turnīra pēdējā spēlē spēja pārvarēt neveiksmīgo spēles sākumu, ar rezultātu 68:54 (15:21, 17:13, 16:12, 20:8) pārspējot vienaudzes no Mozambikas.

"Gaidījām un arī sagaidījām nopietnu spiedienu uz groza apakšu, pretiniecēm liekot lietā viņu milzīgo cīņassparu un fizisko sagatavotību. Divcīņās meitenēm negāja viegli un kopumā cīņā par atlecošajām bumbām zaudējām. Tomēr ar katru ceturtdaļu darbojāmies labāk," klāstīja Graudiņš.

Pretinieces izcīnīja veselas 35 atlēkušās bumbas pie Latvijas izlases groza, kas pati iespēja pie sava groza izcīnīt vien 30 bumbas.

"Pirmo minūšu neveiksmes nav saistītas ar pretinieču nenovērtēšanu vai paviršību. Bija atsevišķas kļūdas, pretinieces sākumā bija precīzākas. Taču viens no mūsu trumpjiem šajā čempionātā ir garais "soliņš". Trīs Mozambikas izlases spēlētājas pirmajā puslaikā nospēlēja bez maiņām un bija skaidrs, ka agri vai vēlu viņām darbību kvalitāte kritīsies. Savukārt mums bija iespēja gan pastiprināt spēli, gan vienmērīgi sadalīt slodzi," par veiksmīgo spēles otro pusi izteicās galvenais treneris.

A apakšgrupā pirmās ar trim uzvarām trīs spēlēs ir latvietes, viens panākums divos mačos ir Kanādai, vienu uzvaru trīs spēlēs guvusi Mozambija, bet Taizeme cietusi divus zaudējumus. Astotdaļfinālā valstsvienībai pretī stāsies vienaudzes no Mali, kas pagaidām cietusi zaudējumus pret Beļģiju, Ķīnu un Argentīnu, tādējādi B apakšgrupā ieņemot pēdējo, ceturto vietu.

"Pērn Āfrikas čempionāta finālspēlē Mali sagrāva Mozambiku ar 86:33 un šis rezultāts palīdzēs mobilizēties astotdaļfināla spēlei (pērn Mozambikas izlasē nespēlēja pašreizējā līdere Šanaja Pintu). Jābūt gataviem pretinieču fiziskajam pārspēkam un emocionālajam spēles stilam, jārealizē pārsvars taktikā un tehnikā," plānus gaidāmajai spēlei ieskicēja Graudiņš.

Latvijas U-19 sieviešu izlases spēle pret Mali valstsvienību norisināsies trešdien, 24. jūlijā pulksten 8.00.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!