Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases galvenā trenere Daiga Jansone pēc zaudējuma Eiropas čempionāta otrā posma pēdējā spēlē un neiekļūšanas ceturtdaļfinālā atzina, ka basketbolistēm pietrūcis spēka, lai labi darbotos aizsardzībā.

Atgādinām, ka Latvijas U-20 izlases basketbolistes trešdien Serbijā ar 61:70 zaudēja Itālijai un turpinās cīņu par 9.-12.vietu.

"Ļoti cerējām uz Lielbritānijas komandas uzvaru pār Nīderlandi, lai pašām nevajadzētu skaitīt punktus. Taču nīderlandietes uzvarēja, un mums noteikti vajadzēja plus 6. Tas radīja papildu spriedzi un spēles sākums mums neizdevās," Latvijas Basketbola savienības mājaslapā citēta Jansone. "Tomēr ne jau tas izšķīra mača iznākumu. Itālietēm bija vieglāks sastāvs, viņas uzbrukumus veidoja ap trīspunktu līniju, velkot mūsu meitenes ārā no groza apakšas. Mēģinājām izsekot viņu manevriem, taču pietrūka ātruma. Turklāt itāliešu 11.numurs (Alesandra Tava), kura iepriekšējās spēlēs bija izmetusi trīs trīspunktniekus un visus - garām, šodien iemeta 5 no 7..."

"Iepriekš mūsu spēle balstījās uz labu aizsardzību, bet šodien tādas nebija. Jūtams, ka līderēm trūka svaiguma. Labi nospēlēja Anete Kiršteine, Līga Šurkusa, uz maiņu veiksmīgi iznāca Ilze Gotfrīda, bet lauzt spēles gaitu neizdevās," piebilda Jansone. "Acīmredzot šādā sastāvā - bez vairākām savainotajām saspēles vadītājām - un kondīcijā augstāk tikt nebijām pelnījušas. Tagad centīsimies izcīnīt 9.vietu, kas arī būs grūts uzdevums. Turcijas izlasē ir ātras, fiziski spēcīgas meitenes, Lietuvai - arī. Tagad pārbrauksim uz Novi Sadu, un ceru, ka jaunas emocijas dos papildu spēkus."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!