Foto: FIBA

Ukrainas Basketbola federācija (FBU) aicina Starptautisko Basketbola federāciju (FIBA) diskvalificēt Krievijas izlases un klubus no dalības tās rīkotajās sacensībās, teikts FBU paziņojumā.

FBU ir pārliecināta, ka pārstāvjiem no valsts, kas sākusi karu Eiropā, nav vietas jebkādās starptautiskās sacensībās.

"Aicinām diskvalificēt Krievijas izlases un klubus no pilnībā visām FIBA un FIBA Eiropas nodaļas pārraudzībā esošajām sacensībām. Tāpat aicinām visus Eiropas basketbola klubus un izlases solidarizēties ar Ukrainas tautu un atteikties no jebkādām spēlēm ar Krievijas komandām un izlasēm," raksta FBU.

Jau ziņots, ka Nīderlandes vīriešu basketbola izlase neaizvadīs svētdien savā laukumā plānoto 2023. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra maču ar Krieviju. Abas komandas vēl ceturtdien cīkstējās mačā Permā, pirms kura Nīderlandes izlase publicēja paziņojumu, ka sagaida dažādas reakcijas, bet tomēr dosies laukumā.

Savukārt uz Lietuvu nav devusies Bosnijas un Hercegovinas izlase, kas aizbildinājusies ar "bīstamo situāciju" Latvijas kaimiņvalstī. Lietuvas izlases treneris Kazis Maksvītis komentēja, ka pretinieki nav rīkojušies cienījami. Lietuvietis arī izteicās, ka FIBA ceturtdien draudējusi Nīderlandes izlasei ar sankcijām, raksta medijs "Delfi.LT".

Ukrainas basketbola izlasi vada galvenais treneris Ainars Bagatskis. Viņa vadītā izlase ceturtdien pēc spēles ar Spānijas izlasi izpelnījās skaļu klātesošo skatītāju atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!