Foto: Publicitātes foto

Valdība atbalstījusi Ministru kabineta balvas piešķiršanu nodibinājuma "Latvijas Olimpiešu sociālais fonds" valdes priekšsēdētājai, leģendārajai basketbolistei Uļjanai Semjonovai.

Viņai Ministru kabineta balva tiks piešķirta par mūža ieguldījumu sportā.

Uļjana Semjonova ir viena no visu laiku izcilākajām Latvijas basketbolistēm, vairākkārtēja Eiropas un pasaules čempione, divkārtēja olimpisko spēļu čempione. 2007. gadā Uļjana Semjonova tika uzņemta FIBA basketbola Slavas zālē.

Balvu saņems arī literatūrzinātniece Gundega Grīnuma par mūža ieguldījumu Raiņa un Aspazijas daiļrades pētniecībā, kā arī par ieguldījumu Raiņa un Aspazijas 150. jubilejas gada sekmīgā norisē.

Apbalvošanas padome atbalstījusi arī balvas pasniegšanu pedagoģei, horeogrāfei, Deju svētku virsvadītājai, Triju Zvaigžņu ordeņa virsniecei Ingrīdai Edītei Saulītei par mūža ieguldījumu dejas mākslā, Dziesmu un deju svētku tradīcijas saglabāšanā un tālāknodošanā.

Centrālās statistikas pārvaldes priekšniece Aija Žīgure Ministru kabineta balvu saņems par ilggadēju un profesionālu darbu, kā arī inovatīvu pieeju valsts statistikas sistēmas attīstībā, savukārt Valsts sociālās aprūpes centra "Latgale" direktorei Mārītei Grigānei Ministru kabineta balva tiks piešķirta par ieguldījumu sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojuma kvalitātes pilnveidošanā personām ar smagiem garīga rakstura traucējumiem, personāla profesionalitātes celšanā, kā arī radošu pieeju centra infrastruktūras pilnveidošanā.

Ministru kabineta balvu pasniegs arī Latvijas Politiski represēto apvienībai par nozīmīgu ieguldījumu latviešu tautas vēsturiskās atmiņas saglabāšanā un nacionālo vērtību stiprināšanā.

Balvas tiks pasniegtas 16.novembrī, Cēsu koncertzālē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!