Foto: AFP/Scanpix

Malagas "Unicaja" ULEB Eiropas kausa finālsērijas otrajā mačā piektdien divu Spānijas komandu duelī savā laukumā ar 79:71 (21:16, 22:18, 21:17, 15:20) pārspēja "Valencia Basket", panākot izšķirošo spēli sērijā.

Sērijā līdz diviem panākumiem rezultāts ir neizšķirts, bet izšķirošā spēle notiks trešdien Valensijā.

Malagas komandas uzvaru ar 20 punktiem kaldināja Džamars Smits, kuram arī četras rezultatīvas piespēles un četras atlēkušās bumbas. Smits tika pie 24 efektivitātes koeficienta punktiem, kļūstot par kārtas vērtīgāko spēlētāju.

Savukārt ar 12 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām "Unicaja" rindās atzīmējās Alens Omičs. Tikmēr pretiniekiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Giljems Vivess.

"Unicaja" pirmajā ceturtdaļā iekrāja desmit punktu pārsvaru (21:11), arī turpmākajā mačā gaitā saimniekojot laukumā un izcīnot uzvaru.

"Valencia Basket" klubs ULEB Eiropas kausa finālā spēlē jau piekto reizi, bet kopā tā šo trofeju izcīnījusi trīs reizes, kas ir rekords.

ULEB Eiropas kausa uzvarētāja savā īpašumā iegūs ceļazīmi uz nākamās sezonas ULEB Eirolīgas turnīru.

Pusfinālā "Valencia Basket" sērijā ar 2-1 pieveica Jeruzalemes "Hapoel Bank Yahav" no Izraēlas, bet "Unicaja" ar 2-0 uzvarēja Krievijas klubu Krasnodaras "Lokomotiv-Kubaņ", ko tobrīd vēl pārstāvēja latvietis Kaspars Bērziņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!