Foto: F64
Spēcīgais Krievijas basketbola klubs Kazaņas "Unics" nolēmis nepagarināt līgumu ar Latvijas izlases kandidātu Rolandu Freimani, informē vienība.

Klubs nolēmis neturpināt sadarbību ar kopumā pieciem basketbolistiem, starp kuriem ir arī Freimanis.

Freimanis iepriekšējo sezonu iesāka bez kluba, bet oktobrī papildināja tobrīdējās Igaunijas čempiones Tallinas "Kalev"/"Cramo" sastāvu, tobrīd noslēdzot līgumu uz trim mēnešiem. Pēcāk basketbolists gan pauda vēlēšanos vienībā uzkavēties līdz sezonas beigām, tomēr janvāra beigās pārgāja uz vienu no spēcīgākajām Krievijas vienībām "Unics".

Latvijas uzbrucējs, pārstāvot Igaunijas komandu, novembrī tika nosaukts par Baltijas Basketbola līgas (BBL) vērtīgāko spēlētāju, turklāt decembrī kļuva par kārtas vērtīgāko arī VTB Vienotās līgas sacensībās. Savukārt balsojumā par šī turnīra decembra vērtīgākā spēlētāja titulu viņš palika otrajā vietā.

Tiesa, Kazaņas klubā Freimanis izpelnījās ļoti epizodisku lomu, lielākoties spēles noraugoties no rezervistu soliņa. Pašlaik 27 gadus vecais uzbrucējs piedalījās septiņās Eiropas kausa spēlēs, vidēji gūstot 4,0 punktus un izcīnot 1,4 atlēkušās bumbas. Savukārt VTB Vienotās līgas ietvaros latvietis kopumā nospēlēja 26 mačus, vidēji iemetot 9,3 punktus un izcīnot 3,5 atlēkušās bumbas.

Karjeras ievadā Freimanis spēlēja Latvijas komandās "ASK Rīga" un "VEF Rīga", kā arī Seviljas "Cajasol" fārmklubā "Cajasol Cordoba", kas spēlēja trešajā spēcīgākajā Spānijas līgā. Savukārt pēc tam viņš pārstāvējis Spānijas otrās līgas komandas "Girona" un Veskas "Lobe", pāris mačus aizvadījis ACB vienībā Sansebastjanas "Lagun Aro", kā arī vienu sezonu nospēlējis Itālijas A sērijas klubā Montegranaro "Sutor". Pirms šīs sezonas viņš spēlēja Ukrainas komandā Južnijas "Himik".

Freimanis ir viens no Latvijas izlases kandidātiem dalībai Eiropas čempionātā, kas daļēji notiks Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!