Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)

Viens no līdzšinējiem "VEF Rīga" galvenā trenera Ramūna Butauta palīgiem Uvis Helmanis nolēmis nepagarināt līgumu ar Latvijas čempionvienību un pieņemt jaunus profesionālos izaicinājumus, informē kluba preses dienests.

"Iespēja strādāt tik pieredzējuša un profesionāla trenera vadībā kā Ramūns Butauts ir palīdzējusi iegūt būtisku pamatu manai turpmākai attīstībai. "VEF Rīga" panākumi un pieeja turpmākajā karjerā noteikti iedvesmos mani!" saka Helmanis.

Uvis Helmanis pieņēmis "Liepāja/Triobet" piedāvājumu kļūt par komandas galveno treneri.

"Esam gandarīti, ka izdevies panākt vienošanos ar Uvi Helmani. Viņa pieredze basketbola laukumā, Latvijā un Polijā gūtās prasmes trenera darbā noteikti dos nopietnu pamatu rezultatīvām cīņām Latvijas un Baltijas augstākā līmeņa basketbola līgās. Komandā darbu kā galvenā trenera asistents turpinās Kaspars Mājenieks. Iespēju robežās palīdzēs arī Arvis Steckis, kura pamata uzdevums ir komandas Liepājas Lauvas 2 vadība. Savukārt ģenerālsponsora Triobet atbalsts jau otro gadu ir īpaši nozīmīgs gan kluba sportiskajā, gan saimnieciskajā dzīvē, kas mums arī pašreiz sniedz pamata iespējas komandas atspērienam jaunā kvalitātē," vērtē basketbola kluba "Liepāja/Triobet" direktors Arturs Košeļevs.

Kā ziņojām, nākamās trīs sezonas "VEF Rīga" galvenais treneris būs četrkārtējais Latvijas čempions lietuvietis Ramūns Butauts, viņa pirmais asistents – Nikolajs Mazurs. Uvja Helamņa vietā klubs tagad meklēs citu speciālistu.

Pirms pievienošanās "VEF Rīga" Uvis Helmanis strādāja Polijā, trenējot "Energa Czarni" komandu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!