Foto: DELFI
Pirmdien, 8. jūlijā, Pļavnieku pamatskolā sākas Rīgas Domes atbalstītā brīvā laika programma "Starts", kuras ietvaros visi jaunieši tiek aicināti piedalīties bezmaksas basketbola treniņos dažādos Rīgas mikrorajonos.

Programmas idejas autors un īstenotājs ir basketbola treneris Uvis Helmanis. "Pērn uzsāktās iniciatīvas rezultāti deva pārliecību, ka STARTS! jāturpina arī šogad, jo Rīgā ir ļoti daudz jauniešu, kuriem ir interese par sportu, bet līdz šim ir pietrūcis iespēju un motivācijas pašiem iesaistīties."

Katra projekta nedēļa norisināsies vienā no četriem Rīgas mikrorajoniem:
- no 8. līdz 12. jūlijam, plkst. 11:00-14:00 - Pļavniekos (Pļavnieku pamatskolā, J. Grestes ielā 14)
- no 22. līdz 26. jūlijam, plkst. 11:00-14:00 - Ķengaragā (sporta laukumā parkā pie "Sarkanā Kvadrāta")
- no 29. jūlija līdz 2. augustam, plkst. 11:00-14:00 - Sarkandaugavā (reģionālajā sporta centrā "Laimīte, Sarkandaugavas iela 24)
- no 5. līdz 9. augustam, plkst. 11:00-14:00 - Iļģuciemā (bērnu un jauniešu centrā "Ilga", Motoru iela 3a)

Plašākai informācijai par treniņu norisi un rezultātiem iespējams sekot līdzi programmas interneta vietnē www.draugiem.lv/starts.

Nedēļas laikā jauniešiem būs iespēja apgūt vispārējās fiziskās sagatavotības un basketbola pamatprincipus, iegūt informāciju par veselīga dzīvesveida principiem, kā arī pilnveidot sadarbības prasmes un komandas darbu. Aktivitātēs tiek īpaši aicināti iesaistīties jaunieši vecumā no 10 līdz 15 gadiem, kuri vēl nav izdarījuši izvēli par labu konkrētam sporta veidam, bet vēlas aktīvi pavadīt laiku un iepazīt sportu. Tomēr dalībnieku loks katrā treniņā ir ļoti dažāds – pērn jaunākajam dalībniekam bija 6 gadi, savukārt vecākajam – 21 gads.

Īpaša uzmanība STARTS! ietvaros tiek pievērsta sociālās atstumtības riska jauniešu iesaistei, tāpēc arī pērn treneru Uvja Helmaņa un Raimonda Feldmaņa vadībā basketbola pamatus apguva Rīgas dienas centru bērni un jaunieši no bērnu un jauniešu centriem.

"Basketbola programmas STARTS! mērķis ir nodrošināt Rīgas jauniešu izpratnes un spēju pilnveidi attiecībā uz basketbola pamatelementiem, kā arī paaugstināt motivāciju turpināt sporta aktivitātes ikdienā. Programmu atbalsta Rīgas Dome, Eugesta, Biznesa augstskola Turība un Adidas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!