Foto: AP/Scanpix

Uz pirmā numura vietu šī gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) jauno spēlētāju izvēles draftā pretendē arī ukraiņu centra spēlētājs Oleksijs Ļens.

"Drafts ir tiešām neprognozējams," trešdien žurnālistiem atzina 2,16 metrus garais basketbolists. "Šoreiz nav neviens kā Lebrons Džeimss, tāpēc būs interesanti."

NBA draftā pirmo numuru ceturtdien izvēlēsies Klīvlendas "Cavaliers" komanda, bet pēc tam tiesības būs arī Orlando "Magic", Vašingtonas "Wizards", Šarlotes "Bobcats", Fīniksas "Suns" un Ņūorleānas "Pelicans" vienībām.

Divās kārtās 30 komandas kopā izvēlēsies 60 basketbolistus, un uz draftēšanu pretendē arī divi latvieši - Jānis Timma un Mareks Mejeris.

"Cavaliers" komanda pirmo numuru izvēlēsies otro reizi pēdējo trīs gadu laikā. 2011.gadā Klīvlendā nokļuva Kairijs Īrvings.

Bez Ļena, kurš šomēnes nosvinēja savu 20.dzimšanas dienu, starp reālākajiem pretendentiem uz pirmo numuru tiek nosaukti arī Nerlens Noels, Bens Maklemors un Viktors Oladipo. Tāpat "Cavaliers" varētu izvēlēties arī Oto Porto vai kanādieti Entoniju Benetu.

2,11 metrus garais Noels ir aizsardzības speciālists un pērn tika uzskatīts par reālāko šī gada drafta pirmo numuru, tomēr pagājušajā sezonā viņš cīnījās ar traumām.

Jauno spēlētāju speciālists Diks Veiss jau atzinis, ka šī gada NBA drafts varētu radīt daudzus laba līmeņa NBA spēlētājus, tomēr, visdrīzāk, neviens nekļūs par superzvaigzni, tāpēc šoreiz pirmā numura tiesības nav tik nozīmīgas.

Veiss kā reālākos kandidātus starp Ļenu un Noelu nosauca Benetu, "kurš ir ļoti mobils mazais uzbrucējs".

Līdz šim pēdējais eiropietis, kurš izvēlēts ar pirmo numuru, ir itālis Andrea Barnjāni, kurš 2006.gadā nokļuva Toronto "Raptors" vienībā.

NBA draftam uz 60 vietām pieteikušies 48 basketbolisti no ASV koledžām un 18 starptautiskie spēlētāji vecumā no 18 līdz 22 gadiem, kuru vidū ir arī Timma. Savukārt 1991.gadā dzimušie spēlētāji, kuru vidū ir arī Mejeris, draftam tiek reģistrēti automātiski.

Kā ziņots, šīs nedēļas sākumā Timma pirmoreiz tika iekļauts reālu drafta kandidātu vidū portāla "nbadraft.net" versijā.

Savās prognozēs portāls izteicis minējumu, ka Timmu otrajā kārtā ar 59.numuru varētu izvēlēties Minesotas "Timberwolves" komanda. Savukārt pirmo numuru "nbadraft.net" prognozē Ļenam.

NBA drafts Ņujorkā sāksies plkst.2 naktī pēc Latvijas laika. Līdz šim no Latvijas spēlētājiem draftā bijuši izvēlēti vien Andris Biedriņš un Dāvis Bertāns, bet pasaules spēcīgākajā līgā līdz šim spēlējuši Gundars Vētra un Biedriņš.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!