Latvijas 3×3 basketbola izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis nosaucis komandas sastāvu FIBA 3×3 basketbola Pasaules kausa izcīņas turnīram Vīnē. Kopā ar trim olimpiskajiem čempioniem Nauri Miezi, Kārli Paulu Lasmani un Agni Čavaru komandā šoreiz iekļauts 24 gadus vecais Francis Gustavs Lācis, vēsta Latvijas Basketbola savienība.

Pirmdien, 29. maijā, Latvijas 3×3 izlase devās uz Vīni, kur notiks Pasaules kausa spēles. Latvijas komanda savas spēles grupas turnīrā aizvadīs 31. maijā un 2. jūnijā.

"Treniņi parādīja, ka labā formā ir gan mūsu pieredzējušie cīnītāji, gan arī spēlētāji, kuriem vēl nav tik lielas pieredzes 3×3 basketbolā. Izsverot visus argumentus, izšķīros veikt vienu izmaiņu tradicionālajā četriniekā. Francis Lācis pērn ieguva labu pieredzi U23 Nāciju līgas turnīrā, tikko aizvadījis labu sezonu savā klubā klasiskajā basketbolā. Kustīgs, fiziski spēcīgs spēlētājs ar labu metienu un prasmi darboties aizsardzībā. Protams, viņam pagaidām nav ne tuvu tādas pieredzes, kāda ir snaiperim Edgaram Krūmiņam," teica Feldmanis. "Tomēr Lācis var pievienot komandai papildus vērtību. 3×3 basketbolā ļoti svarīgi, lai spēlētāji paši notic saviem partneriem, komandas kopējai ķīmijai. Tāpēc bija svarīgi šo situāciju izrunāt ar basketbolistiem, lai nepaliktu neizpratne vai šaubas. Gan Nauris, Kārlis un Agnis, gan Edgars trenera lēmumu uztvēra kā profesionāļi, novērtējot Franča kvalitātes. Krūmiņš paliek izlases dalībnieks – gatavs turpināt strādāt, lai ar savu pieredzi palīdzētu progresēt jaunajiem spēlētājiem un pats pierādītu tiesības spēlēt kādā no nākamajiem turnīriem."

Līdzi ar komandu devās arī Kārlis Apsītis un Kristaps Gludītis, lai palīdzētu treniņu procesā.

Pasaules kausa izcīņā 3×3 basketbolā Latvijas vīriešu izlase B grupas turnīrā spēlēs ar ASV (31. maijā plkst.18:10), Slovēnijas (31. maijā plkst.20:45), Austrijas (2. jūnijā plkst.18:35) un Austrālijas (2. jūnijā plkst. 20:45) izlasēm. Grupas uzvarētāji kvalificēsies ceturtdaļfinālam, bet 2. un 3. vietas ieguvēji cīnīsies astotdaļfinālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!