Šonedēļ atsāksies basketbola turnīri, kas tika apturēti ar Covid-19 saistīto ierobežojumu laikā. BK "Jēkabpils" jauno spēļu cēlienu sāks reizē ar debiju Latvijas Basketbola Užavas kausa izcīņā. Piektdien, 19. novembrī "lūši" dosies uz Līvāniem, kur par uzvaru cīnīsies ar BK "Līvāni". Spēles sākums – plkst. 19.00, informē basketbola klubs "Jēkabpils".

Spēli būs iespējams apmeklēt "zaļajā režīmā", līdzjutējiem uzrādot sadarbspējīgu Covid-19 vakcinācijas vai pārslimošanas sertifikātu. Attālināti cīņa būs vērojama Latvijas Basketbola savienības "YouTube" kanālā.

BK "Jēkabpils" dalību cīņā sāk no šīs – trešās. kārtas, savukārt līvānieši šo iespēju nopelnījuši otrajā kārtā, divu spēļu summā (163:143) pieveicot BK "Cēsis"/"Cēsu Sporta skola".

Jēkabpilieši ar kaimiņu komandu jau šosezon ir tikušies "Ramirent" Nacionālajā basketbola līgā (NBL) – sezonas pirmajā mačā 21. septembrī Jēkabpils sporta hallē. Toreiz aizraujošā cīņā, atspēlējot deviņu punktu deficītu, uzvaru ar rezultātu 85:68 (15:15, 19:18, 22:21, 29:14) guva BK "Jēkabpils".

Pa 19 punktiem "lūšu" komandas kontā ieguldīja Sandis Bēts un Mikus Sokolovs. Savukārt līvāniešiem rezultatīvākais bija Toms Liepiņš (25 punkti) un Renārs Magone (18 punkti), kurš nu jau devies atpakaļ uz BK "Ogres" komandu.

Vairāki citi pāri cīņas uzsāks nākamnedēļ. Trešajā kārtā savā starpā tiekas arī BK "Madona"/BJSS un "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola", "Gulbenes Buki" un BK "Ogre, "Kandava"/"Anzāģe" un BK "Ventspils", BK "Saldus" un "Latvijas Universitāte", kā arī BK "Jelgava" un BK "Liepāja".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!