Foto: LETA

Kaut dažbrīd veiksme nav bijusi "Ventspils" komandas pusē, piektā spēle "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla sērijā panākta pašaizliedzīgas spēles dēļ, uzskata ventspilnieku treneris Gints Fogels.

Kā ziņots, pusfināla ceturtajā spēlē otrdien "Ventspils" ar rezultātu 79:71 (20:17, 25:13, 11:20, 23:21) pieveica "VEF Rīga" vienību, sērijā līdz trim uzvarām panākot neizšķirtu 2-2.

Sērijas piektais mačs ceturtdien risināsies Ventspilī.

"Veiksme bija mūsu pusē. 15 punkti pēc pirmā puslaika neko nenozīmē - mums neiekrita pāris labi metieni, veiksme kaut kur nebija mūsu pusē un pretinieki pietuvojās," pēc mača izteicās ventspilnieku treneris Gints Fogels. "Mums pietika spēka noturēt viņu ofensīvu un ar pašaizliedzību novest sēriju līdz neizšķirtam."

Fogelam gan spēles laikā, gan preses konferencē nācās aizstāt galveno treneri Kārli Muižnieku, kurš zaudējis balsi.

Fogels atzina, ka ventspilniekiem pašlaik problēmas rada "VEF Rīga" meksikāņu leģionārs Fransisko Kruss. "Sezonas gaitā nelikās, ka viņš būs tik labs. Ļoti labs spēlētājs."

"Iesākām palēni, bet otrajā ceturtdaļā atvērāmies. Viņi izskatās nogurušāki, varbūt tas ir ceturtdaļfināla sērijas dēļ. "VEF Rīga" nolūza un izdarījām to, kas bija jāpaveic," stāstīja ventspilnieku spēlētājs Andrejs Gražulis. "Mums nav ko zaudēt, jo neveiksmes gadījumā būs jācīnās par trešo vietu. Tas mums galīgi neder."

"Kalendārs, ka jāspēlē katru otro dienu, nav nekas neparasts. Kā jau izslēgšanas turnīrā - ar nogurumu jātiek galā un jācīnās tālāk," pauda Gražulis.

"Sākām ne pēc plāna - slikti un neagresīvi. Otrajā puslaikā mēģinājām atspēlēties, bet pietrūka veiksmes un iemestu metienu. Pietrūka arī Inga Jakoviča, kurš nevarēja turpināt spēli," stāstīja "VEF Rīga" galvenais treneris Jānis Gailītis. "Ir spēlētāji, no kuriem šajā sērijā gaidīju vairāk. Bet nekas vēl nav beidzies. Šajā sērijā ir vēl viena spēle, mums jāmāk piecelties un parādīt savu labāko sniegumu."

Kā atklāja "VEF Rīga" pārstāvji, Jakovičs pēc sadursmes ar Žani Peineru guvis vieglu smadzeņu satricinājumu, tāpēc pagaidām nav zināms, kad viņš varēs atgriezties laukumā. Savukārt Gailītis atzina, ka Mārtiņš Meiers šoreiz spēlējis maz, jo "neiederējās basketbolā, ko "VEF Rīga" piedāvāja".

"Sākām labi, bet pēc tam agresivitāte noplaka un bijām iedzinējos. Beigās vienkārši nepietika spēka, taču ir jāspēlē caur "nevaru". Izslēgšanas turnīrā nepastāv nogurums - jābrauc uz Ventspili kā uz pirmo spēli un jāuzvar," piebilda "VEF Rīga" spēlētājs Mareks Mejeris.

Kā ziņots, pirmajā spēlē uzvaru ar 76:65 pretinieku laukumā guva "VEF Rīga", turklāt "Ventspils" zaudēja komandas līderi Kristapu Janičenoku, kuram plīsusi Ahileja cīpsla un sezona ir beigusies. Sērijas otrajā mačā rīdzinieki savā laukumā ceturtajā ceturtdaļā bija iedzinējos ar 13 punktiem, taču spēja atspēlēties un gūt panākumu pagarinājumā ar 98:93. Savukārt trešajā spēlē "Ventspils" izcīnīja pirmo uzvaru, kad Rīgas klubs savu skatītāju priekšā tika pieveikts ar 86:80.

"Ventspils" un "VEF Rīga" komandas finālos savā starpā bija tikušās iepriekšējās piecas sezonas, bet nu kārtība ir izjaukta, jo finālu pirmoreiz pastāvēšanas vēsturē sasniegusi regulārā čempionāta uzvarētāja "Valmiera"/ORDO, kas otrajā pusfinālā ar 3-0 pārspēja "Liepāja"/"Triobet" spēlētājus. Kopš 1998. gada LBL finālā spēlējušas tikai komandas no Ventspils un Rīgas.

Finālsērijā pirmās spēles risināsies jau sestdien un svētdien Valmierā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!