Foto: FIBA
Vācijas basketbola izlase svētdien savās mājās Berlīnē izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļas.

Cīņā par bronzas medaļām Vācija ar 82:69 (19:14, 17:9, 18:26, 28:20) uzvarēja šī turnīra lielāko pārsteiguma autori Poliju.

Vācijas izlasei Eiropas čempionātā šīs ir pirmās medaļas kopš 2005. gada, kad ar Dirku Novicki sastāvā tika gūts sudrabs.

Vēlāk svētdien pulksten 21:30 starp Francijas un Spānijas izlasēm tiks sadalīts arī Eiropas čempionāta čempiontituls.

Vācijas uzvaru ar 26 punktiem kaldināja Deniss Šrēders, kuram gan arī astoņas kļūdas. Lielisku maču savukārt aizvadīja Johanness Foigtmans, kuram 14 punkti, deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles.

Polijai 18 punktus savukārt iemeta Mihals Sokolovskis, bet 12 pievienoja Jakubs Garbačs, kurš realizēja visus savus četrus trīspunktniekus. Entonijam Sloteram tikmēr desmit punkti un desmit rezultatīvas piespēles.

Izņemot pašu spēles sākumu un īsu brīdi ceturtajā ceturtdaļā, kad bija neizšķirts 59:59, Vācija atradās vadībā visu laiku. Pirmā puslaika beigās tās pārsvars sasniedza 15 punktus, taču uz otro puslaiku Polija, apzinoties savu "visu vai neko" situāciju, laukumā iznāca ļoti apņēmīga.

Poļiem izdevās samazināt starpību un ceturtajā ceturtdaļā pat panākt neizšķirtu, taču Vācija to ne uz brīdi nepalaida priekšā. Ļoti svarīgi bija Šrēdera pēc kārtas astoņi gūtie Vācijas punkti, kas mājiniekiem ļāva atkal būt desmit punktu pārsvara robežās.

Portāls "Delfi" piedāvā šī mača teksta tiešraidi:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!