Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Vašingtonas "Wizards", sākoties brīvo aģentu parakstīšanas periodam, no citām komandām saņems maiņas piedāvājumus par Dāvi Bertānu, ziņo medijs "NBC Sports".

Jau nākamnedēļ, 18. novembrī sagaidāms vairākkārt pārceltais 2020. gada NBA drafts, bet īsi pēc tā bez līguma esošie basketbolisti varēs vienoties ar komandām pirms 2020./2021. gada sezonas. Šobrīd gan vēl nav oficiāli precizēts, kad tā sauktie brīvie aģenti varēs uzsākt šo procesu.

Vairākas NBA komandas, kuras jau pārsniegušas algu griestus, gatavo maiņas piedāvājumus Vašingtonas "Wizards" komandai par Dāvi Bertānu, zināms "NBC Sports". Medijs atklāj, ka divas no komandām pārstāv Austrumu konferenci, bet viena ir no Rietumu konferences.

Šīm komandām vajadzēs izmantot "paraksti un aizmaini" ("sign and trade") modeli, kas ļautu "Wizards" klubam apmaiņā pret Bertānu iegūt kādus spēlētājus vai drafta izvēles. Šādā gadījumā spēlētāja līgumam jābūt vismaz trīs gadus ilgam, bet Bertānu maiņā ieguvusī vienība nedrīkst pārkāpt pāri greznības nodoklim, kā arī kā algu griestus pārkāpusi vienība parakstīt nodokli maksājošas komandas "mid-level exception" līgumu ar citu basketbolistu.

"NBC Sports" atgādina, ka pirms 2019./2020. gada sezonas maiņas darījuma lieguma par Bertānu jau interesējās Bostonas "Celtics", Losandželosas "Lakers" un Denveras "Nuggets" klubi. Iespējams, ka šīs komandas varētu izteikt kādu piedāvājumu arī šoreiz, uzsver medijs.

Jau ziņots, ka zem algu griestiem esošās Atlantas "Hawks", Ņujorkas "Knicks" un Fīniksas "Suns" vienības arī interesējas par iespēju pirms gaidāmās sezonas parakstīt līgumu ar Bertānu.

Savukārt "Wizards" komandas ģenerālmenedžeris Tomijs Šepards jau kopš pagājušā gada izskaņas uzsvēris, ka viņš vēlas Bertānu saglabāt Vašingtonas komandas sastāvā.

To pašu Šepards uzsvēris pagājušajā nedēļā radiostacijas "106.7 The Fan" raidījumā: "Cerams, ka mēs parakstīsim līgumu ar Dāvi. Visu šo laiku tāds bijis mūsu mērķis."

Vašingtonas klubs jau atrodas virs algu griestiem. Taču, pateicoties iepriekš Bertānai noslēgtajam līgumam ar "Spurs", Vašingtonai uz Bertānu ir "Early Bird" tiesības vienoties ar viņu, pārkāpjot pāri algu griestiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!