Foto: F64

Latvijas čempionvienības basketbolā "Ventspils" sastāvā arī nākamajā sezonā spēlēs tās līdzšinējais kapteinis Akselis Vairogs, vēsta klubs.

Aizvadītajā sezonā Vairogs piedalījās 25 "Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) spēlēs, vidēji katrā cīņā gūstot 9,4 punktus un izcīnot 4,7 atlēkušās bumbas.

"Priecājos, ka varu palikt Ventspilī. Tāpat varu teikt to, ko saka visi - cīnīsimies tikai par augstākajiem mērķiem. Tomēr visiem ir zināms, ka sports ir sports. Kāda izvērtīsies sezona kopumā, to varēs uzzināt tikai pavasarī. Solīt neko nevaru, tā esmu darījis vienmēr, taču vienu varu teikt pavisam droši - būs cīņa par uzvaru katrā spēlē," atzina Vairogs.

Savas karjeras laikā Vairogs ir spēlējis arī "Valmieras" komandas sastāvā, kā arī devies viesspēlētāja gaitās uz Francijas pēc spēka otrās līgas klubu "JSA Bordeaux", kā arī Polijas augstākās līgas vienību Vroclavas "Slask".
Šobrīd "Ventspils" rīcībā ir 14 spēlētāji - Vairogs, Mārtiņš Meiers, Artjoms Butjankovs, Māris Gulbis, Dāvis Lejasmeiers, Kristers Zeidaks, Iļja Gromovs, Andrejs Gražulis, Edgars Štelmahers, Toms Leimanis, Artis Ate, Dāvis Čoders, kā arī viesspēlētāji Trojs Bārnīss un Džerajs Grānts.

Uz valsts vicečempionu "VEF Rīga" nometni pārcēlušies līdz šim "Ventspilī" spēlējušie Latvijas izlases basketbolisti Jānis Timma un Ronalds Zaķis, bet līgums nav pagarināts ar pieredzējušo Sandi Valteru.

Pagājušās sezonas LBL finālsērijā "Ventspils" ar 4-1 pieveica "VEF Rīga" komandu, valsts čempionu titulu izcīnot devīto reizi vēsturē un pirmoreiz kopš 2009.gada. Šis panākums ventspilniekiem nākamajā sezonā ļaus startēt Eiropas kausa izcīņas turnīrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!