Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Memfisas "Grizzlies" centra spēlētājs Jons Valančūns no Lietuvas nolēmis izmantot iespēju atteikties no līguma pēdējā gada un cer panākt ilgtermiņa vienošanos, vēsta ESPN.

Aizvadītajā sezonā Valančūns tika aizmainīts no Toronto "Raptors" uz "Grizzlies" vienību, un tur viņš izcēlās ar diezgan iespaidīgu statistiku. 19 spēlēs viņš vidēji guva 19,9 punktus, izcīnīja 10,7 atlēkušās bumbas, izdarīja 2,2 rezultatīvas piespēles un bloķēja 1,6 metienus. Sezonas sākumā "Raptors" rindās viņš izcēlās ar 12,8 punktiem un7,2 atlēkušajām bumbām.

2015. gadā Valančūns ar "Raptors" noslēdza četru gadu līgumu 64 miljonu dolāru vērtībā, un tajā tika iekļauta spēlētāja iespēja atteikties no pēdējā līguma gada. Lietuvietis šo iespēju izmantoja un tagad lūkos pēc ilgtermiņa līgumu.

Viņš vēlas turpināt savu karjeru Memfisā, ziņo ESPN žurnālists Eidrians Vodžnarovskis. Tomēr, ja abas puses nespēs atrast kopsaucēju, lietuvietis varēs bez jeb kādiem ierobežojumiem pievienoties kādai citai komandai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!