Foto: DELFI

Latvijas basketbola klubam "VEF Rīga" šobrīd ir lielas problēmas un pagaidām nav skaidrs, kas ar šo komandu notiek, intervijā vortālam "Delfi" izteicās leģendārais Latvijas basketbolists un bijušais vienības galvenais treneris Valdis Valters.

Šajā gadā "VEF Rīga" visās piecās spēlēs piedzīvojusi tikai zaudējumus, bet aizvadītajos septiņos mačos vienība zaudējusi sešas reizes. Komandas sniegums ir ļoti neizteiksmīgs, bet Valters neparedz, ka tas tuvākajā laikā varētu uzlaboties.

"Klubā ir nopietnas problēmas. ULEB Eiropas kausa turnīra spēlē ar "Valencia Basket" tas piedzīvoja smagāko zaudējumu kluba vēsturē, un tagad "VEF Rīga" ir neapskaužamā situācijā," teica leģendārais basketbolists. "Traumu guvis komandas līderis Kristaps Janičenoks, kurš pozitīvi var ietekmēs komandas spēli. Tikmēr ārzemnieki šogad ir ļoti vāji."

"Kērtiss Miledžss šosezon spēlē slikti, garajā galā Kortnijs Simss zaudējis savu uzbrukumu, bet aizsardzībā viņš tāpat ir vājš. Savukārt Antans Kavaļausks ir ļoti traumatisks," viņš turpināja. "Man nav saprotams, kāpēc "VEF Rīga" slēdz līgumus ar veciem un nevarīgiem basketbolistiem, nevis tā vietā paņem jaunus spēlētājus un sezonas laikā iespēlē viņus."

Tāpat Valters uzskata, ka galvenajam trenerim Ramūnam Butautam ir iedota pārāk liela brīvība savā darbā, un viņš ar to īsti netiek galā.

"Nezinu, vai Butauts varētu tikt atlaists. Nav saprotama kluba hierarhija, jo viens cilvēks atbild par pilnīgi visu," stāstīja bijušais "VEF Rīga" treneris, piebilstot, ka lietuviešu treneris ilgā laika periodā ar pārāk daudz pienākumiem netiek galā. "Nav jābrīnās, kāpēc viņš tika atlaists no iepriekšējām darba vietām."

Valtera prāt Butauta neuzticēšanās jaunajiem spēlētājiem atņem komandai pievienoto vērtību, kas īpaši negatīvi atspoguļojas sezonas otrajā pusē.

"Viņš jaunajiem neuzticas un neizmanto viņus. Tas tā bija jau "ASK/Rīgas" laikos. Jānis Bērziņš ir diez gan labs spēlētājs, bet Jānim Kaufmanim situācija ir sarežģītāka, jo tagad viņš ir traumēts," turpināja eksperts. "Pirmo sezonas pusi komanda izvilka vēl uz pagājušās sezonas panākumiem, jo labi spēlēja Janičenoks, Dairis Bertāns un Sandis Valters, bet komanda neturpināja progresēt. Pagaidām nav skaidrs, kas VEFā notiek."

Jau vēstījām, ka "VEF Rīga" no valsts uzņēmuma "Latvijas meži" saņēma 450 000 latu, un Valdis Valters uzsvēra, ka imidža ziņā tas negatīvi ietekmēja klubu: "Ja "VEF Rīga" būtu latviska komanda, tad tas izskatītos labāk."

"Jācer, ka pavasarī viss ies uz labo pusi. Eirokausi jau tagad ir zaudēti, un jāsāk gatavoties Baltijas un Latvijas līgas izslēgšanas spēlēm, kur savu tēlu atkal varētu uzspodrināt," izteicās Valters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!