Latvijas basketbolists Kristaps Porzņģis no Ņujorkas "Knicks" komandas tuvāko gadu laikā kļūs par pasaules mēroga superzvaigzni, un viņš ar savām aktivitātēm laukumā un ārpus tā aizrauj milzīgas cilvēku masas, ko neviens cits latviešu spēlētājs nevar izdarīt, savu viedokli intervijā laikrakstam "Diena" sacīja Latvijas basketbola leģenda Valdis Valters.

Valters uzsvēra, ka šobrīd vienīgais latvietis Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) ir absolūts brīnums gan sportiskajā, gan cilvēciskajā ziņā.

"Ne jau velti Amerikā viņam pirmajā NBA gadā ir ceturtais pārdotākais spēļu krekls. Ne jau tikai viņa spēles dēļ. Viņam ir lieliskas komunikācijas spējas, viņš prot iekļauties tajā vidē, sevi pasniegt. Viņu ļoti labvēlīgi ietekmē ģimene, brāļi. Ja viņam apkārt būtu "Latvijas dzērāji", nekā tāda nebūtu. Pat liels sportists kaut ko sasniegt var tikai tad, ja viņam apkārt ir pareizie cilvēki. Protams, arī pašam jābūt ar raksturu un motivāciju sasniegt mērķi. Iepriekšējai paaudzei vienīgais mērķis bija nauda, kamēr manā laikā ideoloģiskais mērķis bija uzvarēt, vienalga, maksā vai nemaksā. Šiem puišiem tā nav," laikrakstam "Diena" savu viedokli pauda Valters.

Tāpat Valters uzskata, ka Porziņģis pieņēma pareizo lēmumu šogad nepārstāvēt Latvijas izlasi Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā, jo viņš 20 gadu vecumā turpina augt, tāpēc muskulatūra ir jānostiprina. "Dodiet viņam ilgāku laiku, un viņš būs superzvaigzne! Jau tagad viņš Latvijas basketbola atpazīstamībai dod vairāk nekā sniedz izlase. Pat ja tā kvalificēsies olimpiskajām spēlēm, tā joprojām nevarēs pat konkurēt ar Porziņģa pienesumu," turpināja leģendārais Latvijas basketbolists.

Savulaik Kaspars Kambala par sevi izraisīja tik lielu līdzjutēju interesi kā tagad to tagad dara Porziņģis. "Uz viņu fona pārējie šībrīža spēlētāji ir pelēcības. Vajadzīgi personāži, kuri aizrauj cilvēku masas, taču Latvijas izlasē šobrīd tādu nav," sacīja pašreizējais sporta eksperts.

Valters Porziņģi slavēja arī par aktivitātēm šajā vasarā, jo viņš veido dažādas aktivitātes savā dzimtajā pilsētā Liepājā. Latvijas basketbolisti reti ar labu atdara savai sabiedrībai.

"Andris Biedriņš basketbolā ienāca caur Valtera basketbola skolu, kas viņā ielika visu, bet viņš atpakaļ neko neatdeva. Tā ir lielo spēlētāju problēma, un uz Kristapu šajā ziņā raugos ar lielām cerībām, jo viņš jau pirmajā gadā trenerim pateicās ar tādu summu, ka visiem mutes palika vaļā. Viņš veido dažādas aktivitātes dzimtajā Liepājā. Iespējams, veidos savu skolu, centrus. Ko dara pārējie? Visi pozitīvie varoņi – Bertāni, Strēlnieki un citi. Nav tā, ka viņi pelnītu daudz mazāk, taču kādas ir viņu aktivitātes? Ko viņi dod basketbolam? Tikai vazājas pa bāriem un "kazinčikiem"," kritiski izteicās Valters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!