Foto: F64

Basketbola treneris Edmunds Valeiko nākamsezon vadīs "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" ("Valmiera Glass/ViA) vienību, piektdien ziņo komanda.

Pieredzi trenera arodā Valeiko iekrājis gan Latvijā, gan ārzemēs. Pēdējās četras sezonas viņš VTB Vienotās līgas komandā Minskas "Cmoki" pildīja trenera asistenta pienākumus. Komanda iepriekšējās sezonās spēlējusi arī FIBA Čempionu un Eiropas līgā.

Minskas "Cmoki" vienība, kuras rindās spēlēja ventspilnieki Klāvs Čavars un Toms Leimanis, šosezon tika kronēta par Baltkrievijas čempioni.

Pirms trim dienām Valmieras komanda paziņoja, ka līdzšinējais galvenais treneris Roberts Zeile ieņems ģenerālmenedžera amatu. Viņš komandu trenēja pēdējos desmit gadus.

"Prieks pievienoties lielajai Valmieras basketbola saimei. Pilsētai, kur mīl, saprot un pārdzīvo par basketbolu," sarunā ar kluba preses dienestu teica Valeiko. "Ir izveidota sistēma, kuru centīsimies pilnveidot, lai katram bērnam, jaunietim caur Bertānu Valmieras basketbolu skolu būtu iespēja nokļūt lielajā komandā."

"Mana pieredze ļauj skatīties optimistiski, mūsu redzējums ar kluba vadību ir līdzīgs. Atliek strādāt un pilnveidot iesākto darbu," pārliecināts bija treneris.

"Esmu neizsakāmi priecīgs un pateicīgs, ka esam vienojušies ar Edmundu par viņa pievienošanos "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandas vadībai," skaidro Zeile. "Viņa iegūtā pieredze spēlētāja un trenera lomās liekus komentārus neprasa. Viņš ir pierādījis sevi kā nerimstošu cīnītāju ikvienā no šīm lomām. Mūsu vienotais skatījums uz vienotu basketbola sistēmu reģionā, jaunatnes basketbola sistēmu Bertānu Valmieras Basketbola skolā, basketbola klubā un Edmunda vēlme iesaistīties šīs sistēmas attīstībā, ir man personīgi ļoti svarīga un kalpo kā vēl viens apstiprinājums tam, ka esam izdarījuši labāko izvēli."

"Nepakļaujamies nekādām robežām, izvirzot ambiciozākos mērķus attīstībai visos līmeņos, un, redzot Edmunda degsmi un gatavību mesties darbos, esmu pārliecināts, ka mums izdosies," piebilda bijušais galvenais treneris.

Trenera karjeru Valeiko sāka 2007. gadā Vidzemē, trenējot Gulbenes "Bukus". Vēlāk kā galvenais treneris Valeiko līdz Kipras čempionāta bronzas medaļai aizveda Limasolas "Apollon", bet 2015. gadā trenera vadībā par Latvijas Basketbola līgas (LBL) bronzas ieguvēju kļuva "Jēkabpils".

Tāpat Valeiko strādājis "Barona", "Jēkabpils", Kazahstānas komandas "Barsy", Krievijas vienības "Nižņij Novgorod" un Latvijas valstsvienības treneru kolektīvos. Pavisam nesena ir arī speciālista pieredze kā Baltkrievijas U-20 izlases galvenajam trenerim.

Spēlētāja karjeras laikā aizsargu pozīcijās spēlējušais Valeiko vietējā čempionātā pārstāvējis "Brocēnus", "Metropoli", Liepājas "Baltiku", "Ventspili", "Skonto" un "Baronu". Savukārt leģionāra gaitās basketbolists spēlējis Polijas, Ukrainas un Irānas čempionātos. Laika posmā no neatkarības atgūšanas līdz 2002. gadam Valeiko bija regulārs Latvijas izlases spēlētājs, aizvadot kopumā 90 spēles valstsvienības kreklā.

"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" basketbola komanda jaunajā sezonā aizvadīs ceturto gadu starp Latvijas labākajām basketbola komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!