"Pafbet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) komandu "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" pēc trešdienas sapulces, kurā tika lemts par kluba eksistenci, pametuši vairāki basketbolisti, bet vienībā palikušie spēlētāji draud nedoties laukumā piektdienas spēlē, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Jau ziņots, ka pierobežas pilsētu komandu nomākušas finansiālas problēmas, kuru dēļ pamatīgi iekavējusies kluba pārstāvju algu izmaksāšana, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija.

Trešdienas vakarā norisinājās komandas sapulce, kurā tika lemts par kluba tālāko nākotni, portālam "Delfi" atklāja Valkas novada domes priekšsēdētājs un basketbola kluba sabiedriskais vadītājs Vents Armands Krauklis. Tajā tika veiktas pārrunas ar spēlētājiem, kuriem tika taujāts, vai viņi būs gatavi turpināt gaidīt iespējamu finansējumu no Valgas pilsētas pašvaldības.

"Ja spēlētāji šodien pasaka, ka nav ar mieru gaidīt, tad skaidrs, ka to respektēsim. Viss ir spēlētāju rokās," kluba likteni trešdien ieskicēja Krauklis.

Klubu pēc sapulces pametuši Emīls Krūmiņš un Rodrigo Būmeisters, liecina portāla "Delfi" rīcībā esošā informācija. Krūmiņš pievienojies "VEF Rīga" komandai, bet Būmeisters pastiprinās "Jūrmala"/"Betsafe" vienības rindas. Abi basketbolisti LIBL komandu pārstāvēja, pateicoties tās sadarbībai ar Latvijas Basketbola līgas (LBL) 2. divīzijas vienību "VEF basketbola akadēmija Valkā".

Savukārt komandā palikušie spēlētāji cer līdz ceturtdienas vakara treniņam saņemt atalgojumu. Ja tas netiks izdarīts, tad basketbolisti nedosies laukumā piektdien gaidāmajā mačā pret "Tallinna Kalev"/TLU vienību.

"Manuprāt, spēlētāju prasības ir adekvātas un izpildāmas," portālam "Delfi" atzīmēja Vents Armands Krauklis. "Ja Igaunijas puse vēlas saglabāt komandu, ceru, ka šodien [ceturtdien] viņi to atrisinās. Ja tas nenotiks, tad sezona ir beigusies."

Klubam sarežģījumus radījis Valgas pašvaldības atbalsta iztrūkums. Igaunijas pilsētas pašvaldība bija solījusi 2020. gadā atbalstīt komandu 33 tūkstošu eiro apmērā, tomēr šīs finanses vēl nav saņemtas.

Neoficiāla informācija liecina, ka spēlētāji līdzīgas prasības izteica pirms pēdējās komandas spēles, kas norisinājās 9. februārī. Šajā mačā vienība ar rezultātu 88:98 piekāpās "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandai.

LBL2 spēlējošajai "VEF basketbola akadēmija Valkā" vienībai nav sarežģījumu, kas traucētu noslēgt sezonu, portālam "Delfi" teica organizācijas pārstāvis Mārtiņš Lauva. Ja Būmeisters un Krūmiņš klubu pametuši, tad Latvijas-Igaunijas līgai pieteiktais Artūrs Āboltiņš, kā arī vairāki otrajā komandā spēlējošie jaunieši sezonu turpinās Valkas pilsētā. Augstākās līgas kluba saglabāšanas gadījumā otrās komandas pārstāvji varētu arī debitēt Latvijas-Igaunijas līgas spēlēs.

Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas vadība vēl ievāc informāciju, kas tai ļaus veikt kādu atzinumu saistībā ar kluba stāvokli, portālam "Delfi" atzina līgas valdes pārstāvis Henri Ausmā. Sacensību reglaments paredz, ka par izstāšanos no čempionāta regulārās sezonas laikā komandai jānorēķinās ar līgu par tai radītiem zaudējumiem. Summa ir "vienāda ar regulārās sezonas dalības maksu, reizinātu ar trīs", ja vien abas puses nevienojas par kādu citu summu. Ņemot vērā, ka komandas par dalību samaksāja 7200 eiro, pilnais soda apmērs būtu 21 600 eiro.

Vēl pulksten 15.02 līgas pārstāvji gaidīja papildu informācija no Valkas kluba vadības, atklāja Ausmā. Klubs ceturtdienas gaitā veic sanāksmes, pēc kurām tiks informēta līgas vadība.

Jau ziņots, ka kluba galvenā trenera amatu pametis arī serbu speciālists Marko Zarkovičs, kurš to portālam "Delfi" apstiprināja otrdien. Zarkovičs pagājušajā sezonā vadīja tieši Jēkabpils komandu, kurā spēlēja ne tikai Būmeisters, bet arī šosezon Valkas vienību pārstāvošie Dāvis Denafs un Ričards Vanags.

"Šausmīgās finansiālās/organizācijas situācijas dēļ esmu izlēmis pamest "Valga-Valka"/"Maks&Moorits" komandu," treneris rakstījis naktī no trešdienas uz ceturtdienu sociālajā vietnē "Facebook". "Lielākā daļa spēlētāju jau pametuši komandu un tas ir liels jautājums, vai klubs spēs izdzīvot līdz sezonas beigām."

Speciālists ierakstā minējis, ka noslēdzis darbību Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā, un pateicās pēdējo četru gadu laikā trenētajiem spēlētājiem, kā arī kolēģiem.

Pierobežas klubs 21 spēles laikā izcīnījis tikai vienu uzvaru, kas tam dod 15. jeb pēdējo vietu LIBL.

Valgas komanda tika dibināta 2001. gadā, bet 2015./2016. gada sezonā tā pirmo reizi startēja Latvijas Basketbola līgā (LBL). Vienība divas reizes piedalījusies LBL izslēgšanas spēlēs, tomēr nav spējusi izkļūt no ceturtdaļfināla kārtas.

Informācija tiek papildināta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!