Foto: DELFI

"Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) debitante "Valka"/"Valga" sestdien regulārā čempionāta mačā ar 97:87 (17;12, 19:25, 28:26, 33:24) savu skatītāju priekšā pārspēja "Jēkabpils" vienību, pārtraucot pretinieku septiņu uzvaru sēriju.

Pērnās sezonas bronzas medaļas laureāte "Jēkabpils" iepriekšējo zaudējumu LBL turnīrā piedzīvoja pirms Ziemassvētkiem, bet pēc tam izcīnīja septiņas uzvaras.

Mājinieku rindās rezultatīvākais šajā mačā bija igaunis Kristo Sāge, kurš guva 30 punktus, bet ar 27 punktiem izcēlās Mārtiņš Berķis.

Savukārt Jēkabpils vienībā ar 16 punktiem rezultatīvākais bija komandas kapteinis Rinalds Sirsniņš.

Abas komandas LBL turnīrā spēkojās arī novembrī, kad panākumu savā laukumā ar 83:73 izcīnīja "Jēkabpils".

Tikmēr septīto uzvaru pēc kārtas jaunā komandas galvenā trenera Roberta Štelmahera vadībā sestdien izcīnīja "Valmiera"/ORDO, kas regulārā čempionāta mačā viesos ar 93:69 (17:10, 26:23, 26:16, 24:20) pārspēja turnīra debitanti "Ogre"/"Kumho Tyre" vienību, kopvērtējumā uz trešo vietu nobīdot čempioni "VEF Rīga".

"Valmiera"/ORDO izcīnīja septīto uzvaru pēc kārtas, kopš komandai pievienojies Štelmahers. Šajā uzvaru sērijā piecus panākumus valmierieši izcīnījuši LBL turnīrā un divus "Triobet" Baltijas Basketbola līgā (BBL).

Sestdien notikušajā mačā pa 14 punktiem Valmieras vienības labā guva Lauris Blaus un LBL janvāra vērtīgākais spēlētājs Armands Šķēle, bet par punktu mazāk Armanda jaunākajam brālim Aigaram.

Kā zināms, abi brāļi Šķēles iebalsoti LBL Zvaigžņu spēles pašmāju basketbolistu komandas sākumsastāvā. Šogad Zvaigžņu spēle 14.februārī notiks Liepājas Olimpiskajā centrā.

Tikmēr mājiniekiem ar 18 punktiem rezultatīvākais bija Kārlis Apsītis.

Abas komandas šosezon jau bija spēkojušās divas reizes, abos gadījumos uzvaru (95:62 un 78:71) izcīnot valmieriešiem. Ogres vienība LBL turnīrā zaudējusi jau 15 spēles pēc kārtas, iepriekšējo reizi panākumu svinot 7.novembrī, kad ar 81:69 tika pārspēta "Jēkabpils".

Citā LBL spēlē vicečempione "Ventspils" viesos ar 85:61 (19:16, 22:12, 24:17, 20:16) apspēlēja "Jelgavu".

Ventspilnieku labā ar 14 punktiem izcēlās Žanis Peiners, bet mājiniekiem rezultatīvākais bija lietuvietis Augustins Jankaitis, kurš savā debijas mačā guva 18 punktus.

Abos iepriekšējos šīs sezonas dueļos uzvaru ar 102:53 un 70:64 izcīnījuši ventspilnieki.

Tāpat pie panākuma sestdien tika arī "Liepāja"/"Triobet", kas savu skatītāju priekšā ar 94:87 (24:26, 27:19, 29:12, 14:30) uzveica "Barons"/LDz komandu.

Vēju pilsētas komandā ar 20 punktiem atzīmējas Arno Helmanis, bet pretinieku rindās rezultatīvākais bija "slam-dunk" meistars Kristaps Dārgais, kurš iemeta 22 punktus un savāca 16 atlēkušās bumbas.

LBL regulārajā čempionātā vispirms oktobrī liepājnieki Rīgas komandu pieveica ar 73:46, bet 9.janvārī rīdzinieki revanšējās ar 88:71.

LBL turnīra tabulā līderi ar 18 uzvarām 21 mačā ir "Ventspils" basketbolisti, bet ar 18 uzvarām 23 spēles seko "Valmiera"/ORDO. Trešā ar desmit panākumiem 13 mačos ir "VEF Rīga", bet 16 panākumi 23 mačos ir "Liepāja"/"Triobet" kontā, kamēr ar 14 panākumiem piektajā vietā seko "Jēkabpils", bet pirmo sešinieku noslēdz "Jūrmala"/"Fēnikss", kas guvusi 12 uzvaras 23 spēlēs.

Pie sešiem panākumiem 12 spēlēs tikusi "Valka"/"Valga", astoto vietu ar septiņām uzvarām 24 spēlēs ieņem "Jelgava", seši panākumi ir "Barons"/LDz, bet attiecīgi četras un trīs uzvaras guvušas "Latvijas Universitāte" un "Ogre"/"Kumho Tyre".

Šajā sezonā deviņas komandas, ieskaitot "Ventspili", savā starpā izspēlēs četrus apļus, bet divas - "VEF Rīga" un "Valka"/"Valga" - ar visiem pretiniekiem spēlēs katra divas reizes. Izslēgšanas turnīrā piedalīsies sešas labākās komandas.

LBL reglamentā ieviesta viena izmaiņa saistībā ar finālsērijas izspēli. Tā ritēs līdz četrām uzvarām, pirmās divas spēles notiks tās komandas laukumā, kas pamatturnīrā ieņēmusi augstāku vietu, divas nākamās - pie pretiniekiem, bet nepieciešamības gadījumā pārējās spēles pēc sistēmas 1-1-1.

Pagājušā gada pavasarī "VEF Rīga" pēc gada pārtraukuma triumfēja Latvijas čempionātā, finālsērijā ar 4-2 pieveicot pērno čempioni "Ventspili".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!