Foto: F64

"Aldaris" Latvijas basketbola līgas (LBL) pusfinālā otrdien kā pēdējie iekļuva "Valmieras" basketbolisti.

Ceturtdaļfināla trešajā mačā "Valmiera" savā laukumā ar rezultātu 71:61 (18:16, 19:10, 19:24, 15:11) pārspēja "Latvijas Universitātes" (LU) spēlētājus, sērijā līdz divām uzvarām svinot panākumu ar 2-1.

Uzvarētājiem ar 16 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām izcēlās Pāvels Veselovs, bet 14 punkti Raimonda Gabrāna kontā. Tikmēr LU komandā 24 punkti Kristapa Dārkā kontā, kamēr Mārcis Vītols pievienoja 18 punktus.

Mača pirmajās desmit minūtēs laukumā ritēja cīņa punkts punktā, bet ceturtdaļu ar divu punktu pārsvaru noslēdza mājinieki. Arī otrās ceturtdaļas sākumā vienības spēkojās līdzīgi, bet puslaika noslēgumā valmierieši veica izrāvienu un ieguva 11 punktu pārsvaru (37:26).

Otrā puslaika sākumā LU vienība ātri deficītu atspēlēja, tomēr pirms ceturtdaļas beigām "Valmiera" komandai izdevās atjaunot sešu punktu pārsvaru. Studenti gan turpināja cīņu, tomēr pamatlaika pēdējās minūtēs "Valmiera" parādīja labāku sniegumu, svinot uzvaru.

Pusfinālā "Valmierai" būs jāspēkojas ar "Ventspils" komandu, kura tāpat kā "VEF Rīga" LBL izslēgšanas spēles sāks no pusfināla.

Atgādinām, ka citā ceturtdaļfinālā sērijā līdz divām uzvarām "Barons kvartāls" ar 2-0 pārspēja "Jēkabpils" vienību. "Barons kvartāls" komanda pusfinālā tiksies ar "VEF Rīga" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!