Foto: F64
Latvijas Basketbola līgas (LBL) klubs "Valmiera" otrdien no darba atbrīvoja komandas galveno treneri Ainaru Zvirgzdiņu.

Kā informē BK "Valmiera", līgums lauzts pēc abpusējas vienošanās un pamatojoties uz pēdējiem komandas zaudējumiem janvārī pret "Turību", "Latvijas Universitāti", "Jelgavu" un "Liepājas Lauvām".

""BK Valmiera" kluba vadība trenera nomaiņu uzskata par likumsakarīgu, jo komandas sniegums pēdējā mēneša laikā, kurā tika piedzīvoti zaudējumi arī pret abām studentu komandām, nav vērtējams kā apmierinošs," teikts kluba paziņojumā.

"Pēdējo spēļu laikā dažādu faktoru ietekmē bija pazudis komandas pavediens. Mēs tomēr esam profesionāls klubs un zaudējumi pret studentu komandām, turklāt divi trīs nedēļu laikā, nav pieļaujami. Vēlos pateikt paldies Ainaram Zvirgzdiņam par ieguldīto darbu Valmieras basketbola attīstībā. Tiešām bija patīkami sastrādāties ar tik augstas klases speciālistu, kura vadībā tika izcīnītas arī vairākas uzvaru sērijas un līdz ar to sagādāts gandarījums mūsu kluba faniem un atbalstītājiem. Vēlam veiksmi viņa turpmākajā karjerā," saka kluba ģenerālmenedžeris Mārtiņš Bērziņš.

Zvirgzdiņš valmieriešus trenēja gadu - 2011.gada janvārī viņš galvenā trenera amatā nomainīja Gati Melderi.

Pašlaik "Valmieras" kluba vadība strādā pie jauna galvenā trenera piesaistīšanas un nav izslēgts, ka tas varētu būt arī ārvalstu speciālists.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!