Foto: F64

Bijušais "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komandas līderis Edmunds Elksnis parakstījis līgumu ar citu Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) klubu "Tartu Universitāte", piektdien ziņo Igaunijas klubs.

Tartu bāzētā komanda informē, ka līgums ar 30 gadus veco Elksni parakstīts uz diviem gadiem pēc principa 1+1. Gadījumā, ja abas puses būs apmierinātas ar sadarbību, Elksnis ziemeļos esošajā kaimiņvalstī uzkavēsies divas sezonas.

Elksnis šosezon apvienotajā čempionātā 25 spēlēs caurmērā izcēlās ar 15 punktiem, sešām rezultatīvām piespēlēm un trim atlēkušajām bumbām. Viņš astoņas no desmit karjeras sezonām Latvijas Basketbola līgā (LBL) aizvadījis Valmieras pilsētas komandās, bet no 2015. līdz 2017. gadam spēlēja "Jūrmala"/"Fēnikss" klubā.

Tartu vienības galvenais treneris Tomas Kandimā norādīja, ka Elksnis komandā ienesīs pieredzi, kas ļoti nepieciešama gados jaunākiem spēlētājiem. Tāpat treneris uzsvēra, ka Elksnim spēles izšķirošos brīžos būs jāspēj uzņemties iniciatīva.

Treneris atklāja, ka komandas sastāvs lielā mērā jau ir nokomplektēts, bet vēl nepieciešami garā gala spēlētāji.

"Tartu Universitāte" šosezon apvienotajā čempionātā starp septiņām Igaunijas komandām ieņēma sesto vietu. Klubs 24 spēlēs izcīnīja astoņas uzvaras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!