Sestdien, 7. martā, "Pafbet" Latvijas–Igaunijas basketbola līgas (LIBL) spēlē "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" tiksies ar līgas čempionvienību basketbola klubu "Ventspils". Šī spēle ieies Valmieras basketbola vēstures grāmatā ar to, ka pēdējo profesionālo spēli oficiāli aizvadīs Valmieras komandas trenera asistents Sandis Amoliņš, kura ilgo spēlētāja karjeru klubs godinās šajā mačā, ziņo "Valmiera Glass"/ViA vienība.

Sandis Amoliņš ir pelnījis savu karjeru noslēgt spēlē pie pilnām Vidzemes Olimpiskā centra tribīnēm, uzsvērts komandas mājaslapā.

Savas karjeras laikā uzbrūkošais aizsargs 15 sezonas nesa Valmieras krāsas Latvijas basketbola augstākajā līgā (LBL). Amoliņš LBL, Baltijas Basketbola līgā (BBL) un FIBA Eiropas kausā kopā aizvadījis 533 spēles. Šo spēļu laikā sakrāts otrais lielākais punktus skaits (4392) aiz Jāņa Kaufmaņa un dalīta pirmā pozīcija izcīnīto atlēkušo bumbu topā ar Daini Bertānu (1481).

Gatavojoties savai noslēdzošajai karjeras spēlei, Sandis Amoliņš pēdējās nedēļās komandas treniņos trenera formu nomainījis pret laukuma spēlētāja šortiem un kedām. Sparingojot pret Valmieras basketbola leģendu Amoliņu, komandas jaunajiem spēlētājiem, kuri ir uz pusi jaunāki par treneri, ir knifiņi, ko pamācīties no pieredzējušā basketbolista. Valmierai trīs Latvijas čempionāta bronzas medaļas izcīnīt palīdzējušais Amoliņš būs gatavs 7. martā cīnīties ar "Ventspils" basketbolistiem.

"Ventspils" vienība LIBL turnīra tabulā ieņem ceturto vietu. Pērnās sezonas Latvijas–Igaunijas līgas čempiontitulu ieguvusī "Ventspils" šajā gadā spēlēs dodas ar zināmiem Valmieras basketbola vaibstiem. Komandas treneru kolektīvā ir Sanda Amoliņa karjeras līdzgaitnieks Gatis Melderis, kurš kopā ar Sandi kaldināja Valmieras basketbola pirmo bronzu 2003. gadā.

Tāpat ventspilnieku kreklu nēsā Jānis Kaufmanis un Jānis Bērziņš, kuri bija "Valmieras" vadošie spēlētāji 2013. gadā, kad pilsēta ieguva savu līdz šim pēdējo bronzas medaļu ar Amoliņu ierindā. Kopā ar Sandi valmieriešu krāsas nēsājis "Ventspils" šī brīža kapteinis Mārcis Vītols, bet par Sanda audzēkni varam uzskatīt Dāvidu Vīksnu.

Ventspilnieku un valmieriešu pirmajā tikšanās reizē Baltijas jūras krastā labāka spēle padevās Kurzemi pārstāvošajai komandai, kura tika pie uzvaras ar rezultātu 107:72. Kaufmanis un Bērziņš savus novadniekus pasveicināja ar attiecīgi 19 un 16 punktiem, bet "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" rindās produktīvākais bija tieši ventspilnieks Roberts Blumbergs ar 15 gūtiem punktiem.

Ierasts, ka līdzjutēji uz spēli ierodas īsu brīdi pirms tās sākuma, taču uz šo maču "Valmiera Glass" vienība aicina skatītājus vietu tribīnēs ieņemt laikus, lai jau uz pirmsspēles atklāšanu tribīnes būtu piepildītas.

Vidzemes Olimpiskā centra sporta zāles durvis tiks atvērtas pulksten 18.30, bet spēles sākums paredzēts pulksten 19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!