"Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda otrdien savā laukumā cieta zaudējumu Eiropas Ziemeļu basketbola līgas (ENBL) mačā.

Valmieras komanda piekāpās Rima Kurtinaiša vadītajam Lietuvas klubam Viļņas "Wolves" ar 60:89 (12:18, 15:18, 15:22, 18:31).

Mājinieku rindās pa 12 punktiem guva Valters Vēveris un Tervels Beks, kurš izcīnīja arī septiņas atlēkušās bumbas. Viesiem 22 punktus guva Gomess Huans, 20 punktus un desmit atlēkušās bumbas sakrāja Regimants Miņots, bet 13 punktus guva Eigirds Žukausks.

Otrā līgas spēlē otrdien Nikolaja Mazura trenētā "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits" mājās ar 65:84 (9:17, 20:25, 24:24, 12:18) atzina Ojāra Siliņa un Aigara Šķēles pārstāvētās Polijas komandas Lielpolijas Ostruvas "Stal" pārākumu.

Mājiniekiem rezultatīvākais ar 12 punktiem bija Džeilens Maklauds.

Viesiem Siliņš sakrāja 12 punktus, bet Šķēle guva astoņus punktus un sakrāja pa piecām atlēkušajām bumbām un rezultatīvām piespēlēm.

Rezultatīvākais ar 21 punktu, desmit rezultatīvām piespēlēm un sešām atlēkušajām bumbām bija Džošs Pērkinss, bet 14 punktus sakrāja Jakubs Garbačs.

"Stal" ar četrām uzvarām piecās spēlēs izvirzījusies pirmajā vietā B apakšgrupā, Tartu vienība ar bilanci 2-3 ir trešā, "Wolves" ar divām uzvarām tikpat spēlēs ieņem sesto vietu, bet valmierieši ar četriem zaudējumiem ir astotie.

ENBL sezonas pirmajā mačā valmierieši ar 78:108 zaudēja Rolanda Freimaņa pārstāvētajai Sopotas "Trefl", otrajā cīņā ar 79:110 atzina Tartu basketbolistu pārākumu, bet pirmdien ar 71:94 piekāpās "Stal".

ENBL otrajā sezonā startē 16 komandas, kas sadalītas divās apakšgrupās.

Četras labākās komandas no abām grupām kvalificēsies izslēgšanas spēlēm, kurās vienības cīnīsies par ceļazīmi uz "Final Four" turnīru.

Pirmajā sezonā, kurā startēja astoņas komandas, bet finišēja sešas, jo pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā Krasnojarskas "Jeņisej" no Krievijas un Mogiļevas "Borisfen" no Baltkrievijas tika izslēgtas no sacensībām, turnīrā startēja divas Latvijas vienības - "Liepāja" un "Valmiera Glass"/"ViA". Latvijas komandas "Final Four" sacensībām nekvalificējās, liepājniekiem ieņemot piekto un valmieriešiem - sesto vietu pamatturnīrā.

Par pirmo ENBL čempioni kļuva Vroclavas "Anwil" no Polijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!